SSS'18 creëert gevaar voor het doel van Real Lunet.
SSS'18 creëert gevaar voor het doel van Real Lunet. Foto: Albert Hendriks

Promotie na bericht KNVB

Overloon | Bloed, zweet, tranen en luide vreugdekreten na het laatste fluitsignaal: enkele teams was het afgelopen weekend gegeven een promotiefeest te vieren na spannende nacompetitieduels. Tweedeklasser SSS'18 promoveerde ook, maar kreeg het op zaterdagmiddag, toen spelers en staf hun vrije tijd besteedden, via een bericht van de KNVB te horen. De vreugde was er, en terecht ook, in Overloon in ieder geval niet minder om.

Door Dennis Stiphout

Vanwege het feit dat het eerste elftal van JVC Cuijk het komende seizoen zo goed als zeker een stuk lager gaat voetballen, kwam er namelijk een extra plaats in de eerste klasse vrij. SSS was de gelukkige en promoveerde zo zónder het finaleduel van de play-offs te spelen. "Ik zat op vriendenweekend in Malaga", blikt aanvoerder Wout Janssen terug. "We kregen een berichtje en daarna belde het bestuur op. Voordat we tegen Real Lunet speelden, waren we al een beetje aan het bedenken wat er zou gaan gebeuren met de plek van JVC. Dat het na het duel met Lunet alsnog besloten zou worden, hadden we niet verwacht." Eerlijk is eerlijk: het maakt de promotie er niet minder terecht op. De geel-zwarten versloegen in de eerste ronde Caesar na een slopende middag na verlenging en waren afgelopen donderdag knap te sterk voor Real Lunet, zonder twijfel een van de grotere vissen in de tweede klasse.

Het duel met de ploeg uit Vught stond bol van de spanning. De gasten waren voetbaltechnisch gezien beter, maar SSS zette daar een flinke portie strijdlust tegenover. Koen Voesten raakte voor rust de lat in een eerste helft die verder gelijk op ging. Een kwartier voor tijd was het plots raak: Frits Lucassen nam een corner op rechts en de geheel vrijstaande Stan Venhuizen kopte de 1-0 binnen. Die treffer betekende achteraf gezien dus de promotie naar de eerste klasse. "In de twee duels in de nacompetitie vind ik het erg knap hoe de groep zich heeft laten zien", aldus trainer Ruud Vermeer. "Het is een mentaal sterke groep die ook tegen een individueel sterker Real Lunet een knappe prestatie heeft neergezet."

Janssen verheugt zich op de rentree in de eerste klasse: "Het is een mooie uitdaging. Het wordt natuurlijk flink aanpoten, je weet dat het een uitdaging voor ons gaat worden. Hopelijk hebben we van de eerdere jaren in de eerste klasse geleerd. We laten het op ons afkomen."