Expositie Zalige Zonden in museum

Venray | Als preview op het festival Schijt aan de Grens in Venray wordt vanaf 14 juni er een expositie gehouden in het Venrays Museum. KIK 5.0 heeft in samenwerking met Schijt aan de Grens het thema Zalige Zonde verwerkt in zijn werk.

Zalige Zonden: wie kent ze niet, die stiekeme geneugten? Waar je je zo graag aan overgeeft, al weet je dat er regels en wetten zijn, kerkboeken en kanselpreken, normen en waarden en buren en familieleden die zich ertegen verzetten.

Wie kent ze niet, die stiekeme geneugten?

Zalige Zonden is het thema van het festival Schijt aan de Grens. Grenzen overschrijden, dat wil Schijt aan de Grens. En dan gaat het niet alleen om dat stippellijntje in de Bosatlas tussen Limburg en Brabant, Venray en Boxmeer. Maar ook de grenzen tussen verschillende culturen en dorpen.

De leden van het collectief KIK 5.0 houden een preview op het festival, dat in augustus plaatsvindt in het Venrays Museum. De groep kunstenaars die hun verscheidenheid laten zien in hun interpretatie van Zalige Zonden.

Het thema Zalige Zonden wordt in beeldend werk vormgegeven. Werk dat tot nadenken stemt….. wat voor de een een zalige zonde is, kan een nachtmerrie voor de ander zijn. Bekijk zelf wat de alledaagse consumptiemaatschappij teweegbracht en nog steeds brengt.

Het collectief KIK bestaat uit Henriette Schaeffers, Carina Smits, Harry van der Borg, Jet van Enckevort, Liesbeth Loeffen, Gemma Vissers, Tamara en Saskia Martens en Carla Clevers. Vorig jaar hebben deze kunstenaars al een tentoonstelling in het Venrays Museum gehouden.

Extra aandacht voor deze tentoonstelling is er tijdens het grenscafé van Schijt aan de Grens in de Borggraaf/Venrays Museum op donderdag 20 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

Verruimde openingstijden

De tentoonstelling bereikt zijn hoogtepunt tijdens het festivalweekend van Schijt aan de Grens op 24 en 25 augustus. Er zijn dan verruimde openingstijden. Dit is tevens het laatste weekend om de tentoonstelling te bezoeken.

In juni, juli en augustus is KIK 5.0 vrij te bezoeken van maandag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur.