Samen genieten tijdens golfuitstapje in het Duitse Schmallenberg.
Samen genieten tijdens golfuitstapje in het Duitse Schmallenberg. Eigen foto

'Meer dan alleen golf'

Overloon | Golfbaan Overloon is gelegen op de grens van Brabant en Limburg en ligt bij het kleinschalige, luxe vakantiepark Bosrijk De Kuluut. Op het landgoed tussen de vijvers, rotspartijen en een waterval is een negen holes golfbaan aangelegd, op verschillende hoogtes. "Zowel de beginnende als de gevorderde golfer kan hier met veel plezier een balletje slaan. Golfen op Golfbaan Overloon is in de eerste plaats genieten en ontspannen", zegt eigenaar Stan Schraven (19).

Door Ron Koenen

Het is een komen en gaan van golfers, jong en oud, als de verslaggever een bezoek brengt aan de golfbaan aan de Kuluutweg 8. Wat het mooie aan deze golfbaan is? Hij herhaalt de vraag, bestuurslid Petro van Bergen van Golfclub Overloon. "De kwaliteit van de banen, die liggen er altijd tiptop bij. Maar zeker ook het feit dat je als golfer binnen 1,5 uur alle holes afgelegd kunt hebben. Je bent niet uren aan het lopen. Bovendien is de locatie prachtig, tegen de bosrand aan, je komt hier helemaal tot rust."

"De locatie is prachtig, je komt hier helemaal tot rust"

De golfclub telt momenteel ruim 200 leden, die vooral uit Overloon en omgeving komen. De vereniging groeit. Dat komt niet alleen door de populariteit van golf, de snelst groeiende sport in Nederland, maar vooral door de mond-op-mondreclame die zijn werk doet.

Golfclub Overloon is 'ons-kent-ons', een hechte vereniging, die bijvoorbeeld ook gezamenlijk golfuitstapjes (met meerdere overnachtingen) maakt naar het Duitse Schmallenberg.

"Erg gezellig", weet Van Bergen uit eigen ervaring. "Het is belangrijk om actief te blijven en leden aan je vereniging te binden. Het hele jaar door organiseren wij wedstrijden, toernooien en trainingen zodat onze leden van het golfspel kunnen genieten en hun golfvaardigheid kunnen verbeteren. We werken daarbij nauw samen met de eigenaren. Die lijntjes zijn heel kort."

Bij de ingang van het golfcomplex ligt Brasserie De Kuluut, waar iedereen, ook niet- golfers, van harte welkom is voor een drankje en/of een hapje.

Vanaf het overdekt terras kijk je uit op de waterval en de golfbaan. Golfbaan Overloon is er voor de eigen leden, maar organiseert ook golfclinics voor bedrijven en particulieren.

Arrangementen

Groepen van 8 tot 150 personen worden daarbij door de golfprofessional begeleid. Tevens kunnen mensen die op het naastgelegen vakantiepark Bosrijk de Kuluut verblijven, gebruikmaken van een van de golfarrangementen. Verder heeft Golfbaan Overloon een eigen golfschool. Er is een uniek concept van 100 inlooplessen, waarvan de leden gratis gebruik kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor privé- en of groepslessen.

Voor meer informatie over Golfbaan Overloon kijk op de website www.golfbaanoverloon.nl. Hierop is ook meer informatie over Golfclub Overloon te vinden.