Vlinders in de directe omgeving herkennen is best lastig.
Vlinders in de directe omgeving herkennen is best lastig. Foto: persfoto

Zaterdag 8 juni

10:00Musical cursus Musical4all Venray - Musical4all geeft al vele jaren professionele, inspirerende en vooral leuke musical lessen in venray. Interesse? Kom gerust langs voor een gratis proefles.

13:30Muziek in het centrum - Muziek in het centrum van Venray wordt gehouden op zaterdagen van 13.30 tot 16.30 uur.
Op zaterdag 8 juni kan op het Schouwburgplein worden genoten van Muziekmakereej Blaos um op. Blaos um op verzorgt veel optredens, waarvan de meeste in het Duitse grensgebied, maar ook in de regio Venray zoals Venray Muzikaal Totaal.

9:00Rondrit voor oudere tweewielers - Poot Tweewielers Merselo houdt op zaterdag 8 juni de jaarlijkse rondrit voor oudere tweewielers. De rijders komen uit binnen- en buitenland, om dit gebeuren, nu voor het 20e jaar, mee te maken. De dag begint om 9.00 uur met de inschrijving op het Grootdorp 47. De rit start om 11.00 uur. Iedereen bepaalt zelf zijn tempo tijdens de route door Limburg en Noord-Brabant.

10:00Venray Ladies Cup - In 2019 organiseert SV Venray op 8 en 9 juni voor de veertiende keer de SV Venray Ladies Cup, een tweedaags internationaal voetbaltoernooi voor dames en meisjes A (Meisjes A nemen bij inschrijving deel aan het damestoernooi) en meisjes B (onder 17; 11-tallen), meisjes C (onder 15, 11-tallen) en meisjes D (onder 13; 7-tallen).

11:00SV United organiseert internationaal jeugdtoernooi - SV United organiseert op zaterdag 8 juni een internationaal jeugdtoernooi op sportpark De Beulebèèk. Aan het toernooi in Wanssum voor teams onder de negen jaar doen onder meer AC Milan, Wolverhampton Wanderers en VVV-Venlo mee.
Naast deze clubs en gastheer SV United zijn ook KAA Gent, 1. FC. Union Berlin, Rot-Weiss Essen en RKSV Wittenhorst van de partij. Het JO9-toernooi wordt door SV United in samenwerking met VVV'03 en VVV-Venlo voor de eerste keer georganiseerd.
Om 11.00 uur trapt SV United het toernooi af met een wedstrijd tegen AC Milan. Vanaf 13.30 uur zullen de finales worden gespeeld.

Zondag
9 juni

15:00Urban & Nature Concerten - Zondag 9 juni 2019 15.00 uur in het beeldenbos het vervolg van de Urban & Nature Concerten met elektronisch trompettist Bert Lochs en pianist Dirk Balthaus. Entree Beeldenbos: gratis; Theehuis: 7,50 euro.

18:00Kampioensreceptie SV United - SV United 1 en 2 zijn kampioen geworden in de vijfde klasse en houden daarom een kampioensreceptie op zondag 9 juni om 18.00 uur in de kantine op sportpark De Meulebèèk aan de Sportlaan 2 in Wanssum. Iedereen die de vereniging en de kampioenen een warm hart toedraagt is welkom.

Maandag
10 juni

9:00Pinksterraces op Raceway Venray - Raceway Venray staat deze dag weer volledig in het teken van alles wat met autoracen te maken heeft! Op tweede pinksterdag zullen alle welbekende klassen weer aan de start verschijnen op de Short Oval en de ½ Mile Oval.
De Saloon Stockcars zullen voor de tweede keer dit jaar als gastklasse het programma compleet maken. Zij rijden die dag volgens het Engelse reglement, met de klok mee en allemaal in rechtsgestuurde auto's. Die dag strijden zij om de titel winnaar van de Dutch Open.
De poorten gaan op maandag 10 juni om 08.00 uur open, waarna om 9.00 uur de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma begint om 11.15 uur met de Ukke Pukke race. Meer informatie is te vinden op www.racewayvenray.com.

Dinsdag
11 juni

20:00Koor van dit Moment in Overloon Overloon - Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in 't Helder in Overloon, en voel hoe bevrijdend en verbindend dat werkt. En… het klinkt ook nog eens prachtig! We laten de klanken vrij stromen en van daaruit ontstaat de mooiste muziek. De ene keer ingetogen en verstild, dan weer feestelijk en uitbundig. Telkens nieuw, dat wat ontstaat in het moment. Doe eens vrijblijvend mee! Kijk voor alle info op www.koorvanditmoment.nl.

Woensdag
12 juni

14:00Nationale Buitenspeeldag 2019 Venray - Nationale Buitenspeeldag Van 14:00 tot 17:00 uur diverse buitenspeelactiviteiten op en rondom het kunstgrasveld aan de Zandbleek in Venray.

Zaterdag
15 juni

9:30Dagworkshop beeldhouwen in 't Helder Overloon - Een gezellige en leerzame dag onder deskundige begeleiding om samen met anderen te ervaren hoe het is om steen te zien veranderen onder je eigen handen! Uiteraard zijn ook gevorderde beeldhouwers van harte welkom! Kosten € 37,50 incl, lunch, excl. steen. 09.30 uur -17.00 uur. Aanmelden: Ontmoetingspunt 't Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478-641404, 06-27007511 t-helder@ziggo.nl. www.helder-overloon.com.

Zaterdag
22 juni

10:00Workshop dagvlinders - Vlinders in de directe omgeving herkennen is best lastig. Deze fladderaars zitten niet vaak stil. In deze workshop voor gevorderden, voor wie al enige kennis heeft of de minicursus dagvlinders in mei heeft gevolgd, leren de deelnemers in een ochtend welke soorten er zijn en hoe ze te herkennen.
De workshop wordt gehouden op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het JUG, Alde Schol Dorpstraat 15 in Geijsteren. Aansluitend is er van 13.00 tot 16.30 uur een veldexcursie.
Aanmelden kan via e-mail secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl.

De kampioenen van SV United. Foto: Jolijn van Goch
Archiefbeeld van Raceway Venray. Foto: Persfoto.