Werkgroep tegen plan Work & Stay

Oirlo | De plannen van huisvestingsorganisatie Work & Stay zorgen voor ophef in Oirlo en Castenray. Het bedrijf wil 250 arbeidsmigranten huisvesten achter het tankstation en daar zitten omwonenden niet op te wachten. Bezorgde inwoners uit beide dorpen hebben daarom de werkgroep Omgeving De Wuust opgezet.

'Wij vinden dit plan niet acceptabel', schrijft de werkgroep in dorpsblad De Schans. 'Vooropgesteld. Alle leden van de werkgroep vinden goede huisvesting van arbeidsmigranten belangrijk. Echter stellen wij ons de vraag: 'Waar is het kantelpunt van genoeg?' Wat ons betreft is dit kantelpunt in de omgeving van De Wuust bereikt'.

De werkgroep wil de inwoners van beide dorpen regelmatig informeren over de ontwikkelingen van het plan van Work & Stay. Inmiddels zijn er op initiatief van de huisvester twee bijeenkomsten geweest, waar mogelijke opties en ideeën voor de plannen zijn gepresteerd. 'Vanuit de bewoners van Oirlo en Castenray werd duidelijk aangegeven dat het kantelpunt is bereikt. Wij hebben voldoende arbeidsmigranten en het lijkt ons beter als Work & Stay een andere locatie buiten deze dorpen zoekt voor de huisvesting', vervolgt de werkgroep in haar bericht.

Work & Stay gaf woensdagavond aan de dorpsraden van Oirlo en Castenray uitleg over de plannen. De werkgroep gaat nu in kaart brengen hoeveel arbeidsmigranten er op dit moment al in de dorpen verblijven. Om de cijfers compleet te krijgen vraagt zij dorpsgenoten om informatie te delen over de aantallen arbeidsmigranten. Informatie kan gedeeld worden via een e-mail naar omgevingdewuust@gmail.com. In nieuwsblad Peel en Maas van donderdag 13 juni verschijnt een uitgebreid verslag van de bijeenkomst van woensdagavond 5 juni.