Tevreden ondanks rode lantaarn

Ysselsteyn | In zijn tweede volledige seizoen als doelman van Helmond Sport miste Stijn van Gassel wederom geen minuut. Waar de club uit Brabant met slechts vier overwinningen het slechtste seizoen uit de clubhistorie neerzette, kende de doelman uit Ysselsteyn persoonlijk wél een prima seizoen: "Ik heb me in de kijker kunnen spelen."

Helmond Sport startte dit seizoen met een nieuwe trainer, waardoor de doelman zich opnieuw in de kijker moest spelen.

Veel voorspoed bezorgde de komst van de nieuwe trainer Van Gassel en zijn team niet. In een sterk bezette competitie won Helmond Sport vóór de winterstop slechts twee duels. "We hadden een goede voorbereiding", blikt Van Gassel terug. "Toen het er echt om ging dwaalden we eigenlijk beetje bij beetje af. Als je voor de winterstop maar twee duels wint, weet je dat het uiteindelijk geen goed seizoen gaat worden." De ultieme bevrijding kwam op 30 november 2018, toen wonder boven wonder in eigen huis met 3-0 van titelkandidaat en toenmalige koploper Sparta werd gewonnen. Die zege bleek uiteindelijk die ene zwaluw die nog lang geen zomer maakte. Sterker nog: ook na de winterstop zaten de Helmonders continu in zwaar weer.

Eén iemand leed daar niet direct onder: Van Gassel behield zijn plek onder de lat keer op keer. Over zijn eigen seizoen: "Ik heb me goed kunnen ontwikkelen en heb me proberen af te sluiten van het team en mijn eigen ding kunnen doen. Uit tegen Jong Ajax keepte ik bijvoorbeeld een hele goede wedstrijd, met liefst twaalf reddingen. Dat was een nieuw record. Uiteindelijk wil je wekelijks spelen, daar doe je het voor. Het keepen in de grote stadions was erg mooi. Als keeper heb je veel te doen. Ik heb zelf een goed seizoen gedraaid en heb mezelf in de kijker kunnen spelen, maar als team zijnde is het geen fijn seizoen geweest."

Van Gassel behield iedere week zijn plek onder de lat

De doelman zelf miste de afgelopen twee seizoenen dus geen minuut in de Eerste Divisie en heeft ook ambities: "Ik zit nu zeven jaar bij de club, op een gegeven moment wil je wel proberen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het belangrijkste is echter dat ik speel, dus wat dat betreft hoef ik niet per se weg." Deze week werd duidelijk dat Wil Boessen de nieuwe trainer van Helmond Sport wordt. "Ze willen een frisse wind laten waaien. Als de trainer en assistent zijn aangesteld, zullen ze wel gaan bouwen", aldus Van Gassel eerder.

Tot slot laat de doelman zich desgevraagd uit over het kunstgras, waar hij ook in Helmond wekelijks mee te maken heeft. "Ik speel het liefste op gewoon gras. Kunstgras is toch wel vervelend, je moet je dikker aankleden. Ik kan niet zo min mogelijk aandoen omdat anders je hele lichaam open ligt."