Afbeelding
Foto: organisatie

Tweede lustrum Merseloop

Venray | De jaarlijkse Merseloop wordt op zaterdag 29 juni voor de tiende maal gehouden in het centrum van Merselo.

Voor de organisatoren, Dorpsraad Merselo en ATV Venray, is dit aanleiding om de opzet van deze wegwedstrijd aan te passen.

ATV Venray zal zich nadrukkelijk bezig gaan houden met de wedstrijdtechnische zaken zoals inschrijven, aankomst en tijd en de uitslagverwerking. Een belangrijke wijziging is ook dat de lopen over 5 en 10 km apart zullen worden gehouden.

Een novum is tevens een estafetteloop over vier maal 400 meter door het centrum van Merselo. De organisatoren hebben ervoor gekozen de avondloop te realiseren op een wijze zoals dat bij ATV Venray reeds gebruikelijk was bij andere wedstrijden, bijvoorbeeld de Vlakwatercross en de Scholierenlopen. ATV Venray en de Dorpsraad zijn verheugd dat met ingang van dit jaar weer meer bedrijven zich bereid hebben gevonden om dit loopevenement te ondersteunen.

Peel en Maas TV verbindt naam aan jeugdlopen

Peel en Maas TV verbindt zijn naam aan de jeugdlopen zoals het dit ook doet bij de jaarlijkse Scholierenlopen Vlakwatercross.

De wedstrijden op zaterdag 29 juni starten om 17.30 uur met de Peel en Maas TV jeugdlopen. Om 18.35 uur begint de estafetteloop over 4x400 meter. De start van de 5 km is om 19.00 uur en de deelnemers aan de 10 km starten om 19.35 uur. Inschrijven voor de Merseloop 2019 kan via www.inschrijven.nl tot donderdag 27 juni om 23.59 uur.

Op de wedstrijddag kan worden na-ingeschreven tot een half uur voor de aanvang van de betreffende wedstrijd. Bij de 5 en 10 km worden aparte leeftijdscategorieën gehanteerd. Alle deelnemers aan de tiende Merseloop ontvangen een herinnering. Voor alle categorieën zijn ereprijzen en afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er geldprijzen bij de 5 en 10 km.

De na-inschrijving is bij café Den Tommes aan Grootdorp.

Informatie: www.merseloop.nl, www.atvvenray.nl, www.inschrijven.nl.