Verbroedering tijdens de sportdag op de voorlaatste dag van het bezoek.
Verbroedering tijdens de sportdag op de voorlaatste dag van het bezoek. Persfoto

Duitse vrienden op bezoek (video)

Ysselsteyn | Een delegatie van 88 personen uit de Duitse plaats Bonbruck bracht van 30 mei tot en met 2 juni een bezoek aan Ysselsteyn. Het bezoek komt niet uit de lucht vallen. Beide plaatsen onderhouden immers een sterke vriendschapsband.

Zo reisde een groep uit Ysselsteyn in 2017 af naar Bonbruck. Een groot aantal wielrenners uit Ysselsteyn maakte toen de tocht van 850 kilometer naar Beieren. Tijdens dit bezoek legden zo'n twintig Duitsers de fietstocht naar Ysselsteyn af. Zij arriveerden op 30 mei op het Lovinckplein in Ysselsteyn. Ze werden onthaald door onder meer burgemeester Hans Gilissen en de voorzitter van de dorpsraad Martijn Arts. De Duitse gasten kregen een uitgebreid programma voorgeschoteld. Zo was er op donderdag onder meer een diner voor genodigden. Op vrijdag werd een bezoek gebracht aan Nijmegen en in de avonduren werd een feest georganiseerd in het gemeenschapshuis van Ysselsteyn.

Op zaterdag 1 juni vond om 13.00 uur een officieel bezoek plaats aan de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn. Daar werd onder meer, na een korte ceremonie, een krans gelegd. Aan het eind van de middag werd een voetbalwedstrijd gespeeld tussen Bonbruck en Ysselsteyn. Het duel op het sportpark werd gevolgd door een barbecue met vanaf 21.00 uur een avondvullend programma in Roelanzia. De avond was gratis te bezoeken voor iedereen in de omgeving.

Het complete gezelschap vertrok zondagochtend weer terug in de richting van Bonbruck in Zuid-Duitsland.