Afbeelding
Foto: eigen foto

Ploegentijdrit komt er weer aan (video)

Venray | De voorbereidingen op de ploegentijdrit op vrijdag 5 juli in Venray zijn in volle gang. Volgens Maurice Ambaum van Stichting Wielerpromotie Venray, verloopt alles voorspoedig. "De werkgroep is nog druk bezig, maar alle seinen staan op groen voor deze vierde editie."

Het Henseniusplein in het centrum van Venray wordt gebruikt als start- en finishlocatie. Daarna vervolgt de route via de wijk Veltum zo snel mogelijk richting Merselo. "We willen het centrum van Venray ontzien. En het is een ploegentijdrit, dus er moeten veel lange rechte stukken in het parcours zitten." Dat de ploegentijdrit op 5 juli wordt georganiseerd, is geen toeval.
Een dag later begint namelijk de Tour de France. "In Boxmeer hebben ze het wielercriterium Daags na de Tour. Wij zijn vanaf dit jaar Daags voor de Tour. De komende jaren organiseren we de ploegtijdrit telkens één dag voor de start van de Ronde van
Frankrijk."

De inschrijving voor de ploegentijdrit is geopend. Inschrijven kan in drie categorieën. Er is een jeugdwedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar oud, een mannenkoers en een vrouwenkoers. Voor de twee laatstgenoemde koersen geldt: inschrijven vanaf 16 jaar oud. De ploegen starten vanaf 17.30 tot ongeveer 20.00 uur. De ploeg moet bestaan uit vier wielrenners. De eerste inschrijvingen beginnen nu binnen te komen, vertelt Marcel Ruyten, lid van de werkgroep Ploegentijdrit: "We gokken dit jaar op zo'n dertig deelnemende teams. De ploegentijdrit is voor alle niveaus. Voor iedere sportieve recreant is het rondje goed te doen. We starten voor Proeflokaal Goesting. Als het terras gezellig vol zit, dan wordt dat een sfeervolle belevenis."

De ploegentijdrit kan volgens Ruyten nog wel verschillende vrijwilligers gebruiken. "We hebben het dan over onder meer hekbewakers en verkeersregelaars. Het is eigenlijk heel divers. De vrijwilligers krijgen een vergoeding van vijf euro per uur, dus ook voor verenigingen kan het interessant zijn om te helpen. Daarnaast worden we ondersteund door onze hoofdsponsoren Inther, Thomassen Interieurs, Goesting Proeflokaal en Mcycles, de wielerspeciaalzaak uit Merselo."

De aanmelding is onlangs geopend. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via binckbanktourvenray.nl/aanmelden/. Het is ook mogelijk om je als individu aan te melden. "Als er meerdere individuen zijn, dan kunnen we één team maken. Overigens geldt de tijd van het derde teamlid die de finish passeert."