Afbeelding
Foto: Geertjan Kuper

Kippenvel bij Marco Borsato

Rotterdam | Onwerkelijk. Zo voelde het voor zangeres Daimy Lotus. Als achtergrondzangers zong ze één nummer mee tijdens de concertenreeks van Marco Borsato in De Kuip in Rotterdam. Haar optreden was dan misschien een druppel op een gloeiende plaats, maar ze genoot er optimaal van. "Het was écht heel erg vet! Ik heb wel een paar emotioneel instabiele momentjes gehad na afloop."

De Venrayse zangeres moest lang wachten op haar moment. Als achtergrondzangeres zong ze mee met het nummer De Bestemming. Het lied werd door Marco Borsato samen met Marcel Veenendaal, zanger van Di-rect, als toegift gezongen. "Het komt niet helemaal uit de lucht vallen. We zongen De Bestemming in deze samenstelling ook al tijdens De Vrienden van Amstel Live. Dat vond Marco zo'n succes dat hij ons heeft gevraagd voor zijn concerten."

'Ik heb een paar emotioneel instabiele momentjes gehad'

Tijdens de eerste show wist Lotus niet wat ze meemaakte. "Het was bizar. De sfeer was uitzinnig. Er waren duizenden lampjes te zien in het publiek en dat was heel bijzonder." Het optreden in De Kuip smaakt naar meer voor Lotus. "Mijn droom is om met eigen muziek in een stadion op te treden, dus dit is wel een mooie start." Als de zangeres haar opleiding binnenkort heeft afgerond, dan legt ze de focus weer op haar eigen muziek. "Ik blijf wel schrijven voor andere artiesten, maar ik wil weer meer eigen materiaal gaan maken."

Lotus gaat in Los Angeles werken aan eigen muziek

Om zich te blijven ontwikkelen, gaat Lotus in november een maand naar Los Angeles. Daar heeft ze met een producer afgesproken en samen gaan ze aan de slag. "Ik ben afgelopen jaar voor het eerst naar Los Angeles gegaan en dat beviel eigenlijk uitstekend. Ik heb veel schrijfsessies gehad en met de producer heb ik een goede muzikale klik, dus hopelijk kunnen we samen veel stappen maken." Eigenlijk wilde Lotus al eerder meer eigen werk produceren, maar het liep allemaal anders. "Ik probeer veel te plannen, maar bij mij komt dat vaak toch niet uit. De concerten van Marco Borsato in De Kuip had ik niet gepland, maar dat kun je natuurlijk niet laten schieten. Ik wil nu eerst afstuderen en daarna kijk ik wel verder. Di-rect gaat nog op tour, dus het zou ook wel vet zijn als we dan De Bestemming weer mogen doen, maar daar durf ik nu niks over te zeggen." Foto: Geertjan Kuper