Afbeelding
Foto: Persfoto

Muziek op zaterdag in Venray

Venray | Bezoekers van het Venrayse centrum kunnen de komende zaterdagen weer genieten van muziek, wekelijks van van 13.30 tot 16.30 uur.

Op zaterdag 8 juni kan op het Schouwburgplein treedt in het winkelcentrum Muziekmakereej Blaos um op. Blaos um op verzorgt veel optredens, waarvan de meeste in het Duitse grensgebied, maar ook in de regio Venray zoals Venray Muzikaal Totaal.

Op 15 juni staat een optreden van rondtrekkende orgeldraaiers uit de regio op het programma. In Limburg en Brabant zijn hobbyisten die kleine handorgels bespelen en het leuk vinden om ze zo nu en dan aan het publiek te tonen en te laten horen.

Op 22 juni staat op de Grote Markt het muziekgezelschap Echtenraayer Muzikanten. Deze muzikanten timmeren hard aan de weg om ook in de toekomst hun hobby ten gehore te kunnen blijven brengen. De laatste jaren is er veel energie gestoken in nieuwe muziekstukken en het muzikale repertoire is uitgebreid. Blaasmuziek staat centraal, maar met een andere klank. De muzikale leiding is al jaren in handen van dirigent Leo Zinzen.

De Rammenas! bigband verzorgt op 29 juni een optreden op het Schouwburgplein. De oorsprong van deze popbigband ligt in Sevenum, maar inmiddels komen de leden uit de wijde regio. Ze spelen in een bigbandbezetting: zang, ritmesectie ( (bas-)gitaar, drums, accordeon) en blazers. Het in een eigen jasje gestoken repertoire bestaat uit een mix van pop, ska, soul, blues en jazz.

Foto: Blaos um op.