Handhaving voor De Peelkorf

DDW-De Peelkorf 16-9 (9-5). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (3x), Loes van Dijck, Lisan Hikspoors, Lisa Verlijsdonk, Rachel van Meijel en Marly van Asten.

Hooge-Mierde | De korfbalsers van De Peelkorf kwamen reisden zondagmiddag af naar Hooge-Mierde voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen DDW. De Peelkorf was niet opgewassen tegen het geweld van de thuisploeg en werd met 16-9 over de knie gelegd. Omdat hekkensluiter Stormvogels verloor bij kampioen Be Quick speelt De Peelkorf ook volgend jaar in de topklasse.

Ondanks diverse goede kansen van De Peelkorf wist de thuisploeg op een 3-0 voorsprong te komen. Door enkele goede combinaties kon De Peelkorf aanhaken en stond er een gelijke stand op het scorebord. Het gat van twee doelpunten was echter weer snel geslagen. Voor rust kon DDW nog uitlopen naar 9-5.

Ook na rust konden de Ysselsteynse korfbalsters geen vuist maken. Een moeizame fase in het aanvalsspel zorgde ervoor dat DDW verder uit kon lopen. Pas bij een 14-5 tussenstand konden de bezoekers iets terugdoen met twee goals. In de eindfase vielen nog enkele scores om en om waardoor de eindstand op 16-9 kwam.

Door het verlies van Stormvogels, speelt De Peelkorf dus ook volgend seizoen op het hoogste niveau.