Afbeelding
Foto: Eigen foto

Nils Fleuren klaar voor eredivisie

EINDHOVEN | Nils Fleuren vervolgt zijn volleybalcarrière in de eredivisie. De libero uit Venray gaat spelen voor VoCASA in Nijmegen.

Door Peter Schoeber

Na drie jaar Topdivisie (de op een na hoogste landelijke afdeling) voor HLB Van Daal/DS (Donki Sjot) uit Den Dungen maakt Nils Fleuren (25) komend seizoen sportieve promotie. De volleyballer staat bij VoCASA Nijmegen voor zijn debuut in de eredivisie.

Fleuren is al enkele jaren tijd weg uit Venray, waar hij als volleyballer begon in de jeugd van Rooyse VK. Al snel volgde de stap naar Terraveen/Forzato Combinatie in Odiliapeel. Het was de bekende regiotrainer Rudi Kun Kuti uit Sint Anthonis, die Fleuren op de liberopositie zette.

"Daarna heb ik uitstapjes gemaakt naar verenigingen, waar ik mijn volgende stappen kon maken. Ik nam deel aan regionale trainingen en ging spelen voor Peelpush in Meijel. Drie jaar geleden werden we kampioen in de topdivisie en konden promoveren naar de eredivisie. Een week later kwam echter de domper toen de promotie niet doorging en het team helemaal uit elkaar viel. Ik ben als laatste weggegaan uit Meijel en vertrokken naar HLB Van Daal in Den Dungen."

De Venrayse libero noemt zichzelf energiek, gaat voor elke bal en is sterk in verdedigen en de passing. "Ik geef de ploeg een stuk vertrouwen, heb ook een winnaarsmentaliteit. Ik denk dat ik dat laatste geleerd heb van mijn vader Geert, die volleybaltrainer is. Maar dat winnen zit ook in mezelf, ik hou namelijk niet van verliezen."

Fleuren heeft zin in het avontuur met VoCASA in de eredivisie. Daar gaat hij drie keer per week trainen met een sterk verjongde ploeg. "Ik heb de top nog niet gehaald, ik kan me nog steeds verbeteren. De stap naar VoCASA is voor mij een mooie beloning na alle jaren hard werken. En past bij mijn ambities, het beste uit mezelf halen."

Vorige week rondde Fleuren zijn studie technische natuurkunde met een master af aan de TU in Eindhoven.

Volleybaltrainer Geert Fleuren uit Venray heeft voor het volgend seizoen een nieuwe club onder zijn hoede. Hij verlaat de vrouwenploeg van Vocala Beugen en gaat aan de slag bij de vrouwen van Saturnus in Uden.