Kinderen Peeters, Castenray.
Kinderen Peeters, Castenray. Oude foto

Kinderen Peeters

Castenray | Dit zijn de kinderen van Peter Hubertus Peeters en Anna Maria Huberdina (Drina) Litjens.

Peter Hubertus werd op 16 september 1883 in Leunen geboren. Hij trouwde op 8 juni 1917 met Drina Litjens, geboren op 13 april 1886 te Venray/Volen. Het paar ging aan de Castenrayse Straat (huidige Lollebeekweg) in Castenray wonen. Ze hadden een boerenbedrijf en later namen Albert en Mina Drüggen-Peeters hun boerderij over. De oude boerderij is inmiddels grotendeels gesloopt en Albert en Mina lieten een nieuwe woning bouwen, waar ook hun zoon Bert nog heeft gewoond. Tegenwoordig staat er een mooie moderne woning.

Peter Hubertus Peeters overleed op 20 januari 1929 en was de eerste overledene die op het kerkhof in Castenray zijn laatste rustplaats kreeg. Castenray kreeg per 1 januari 1929 het recht te begraven op een eigen kerkhof. Voorheen werden de Castenrayse overledenen in Venray en in Oirlo begraven. Helaas is zijn graf geruimd, maar zijn bidprentje is er wel nog. Het overlijden van Drina Peeters-Litjens op 10 april 1954 werd aangegeven door Jozef (Sef) Geerets, landbouwer te Castenray. Het melden bij de gemeente van het overlijden was vroeger een taak van een buurtgenoot. De buurt regelde vroeger vrijwel de gehele begrafenis, dat was een 'naoberplicht'.

Op de foto uit 1928 de kinderen Peeters. V.l.n.r.: Jan, geboren op 5 februari 1922); Drina, geboren op 28 augustus 1919; Teng, geboren op 16 oktober 1924); Nella, geboren op 5 augustus 1918); Antoon, geboren op 3 juli 1926.

Foto: Stichting Heemkundig Genootschap Castenray. Kijk ook eens op www.rooynet.nl.