Jumpers'76 sluit af met winst

EBCG-Jumpers'76 65-68 (26-35). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (24 punten) en Peter Hoeijmakers (17).

Geldrop | In de tweede klasse sloten de basketballers van Jumpers'76 het seizoen af met een uitzege tegen EBCG in Geldrop: 65-68. Bij Jumpers'76 debuteerde jeugdspeler Kelvin Lammerts van Bueren, zoon Mikel Lammerts van Bueren die in het verleden ook in het eerste van Jumpers heeft gespeeld. In het eerste kwart liepen de gasten uit naar een 7-19 voorsprong. Enige smetje was de enkelblessure van Wouter Oosterbeek die de rest van het duel aan zich voorbij moest laten gaan. In het tweede kwart liep Jumpers'76 verder uit naar een voorsprong van negen doelpunten: ruststand 26-35. In het derde kwart liep de Venrayse ploeg door scores van Steffan Claessens en goed verdedigend werk van Kelvin Lammerts van Bueren verder uit naar 42-51. In het laatste kwart kroop de thuisploeg langzaam dichterbij en werd het in de slotfase ongemeen spannend. Uit een vrije worp bracht Jorik Wulterkens het verschil weer op drie (65-68), waarna EBCG met vijftien seconden er niet meer in slaagde om via een driepunter langszij te komen. Door de zege eindigt Jumpers'76 als negende in de tweede klasse A.