Afscheid Willems met nederlaag

SVOC'01-Sporting ST 4-2 (1-1). Doelpunten SVOC'01: Danny Houwen (2x), Rob Houwen, Sid Peeters. Doelpunten Sporting ST: Tim van Rijswick, Micha Cox.

Oirlo | Vijfdeklasser SVOC'01 heeft het laatste duel van het seizoen, om des keizers baard, gewonnen van Sporting ST. Op sportpark De Heesakker werd het 4-2 voor de Tricolores.

Zoals in wel meer duels verschenen er ook in dit duel jeugdspelers binnen de lijnen aan beide zijdes. De gasten begonnen iets beter aan het duel dan SVOC'01. Al na twee minuten maakte Tim van Rijswick de 0-1. Het spel werd er daarna niet beter op en beide teams kregen kansen. Het was SVOC dat nog binnen het kwartier de gelijkmaker maakte. Danny Houwen profiteerde van onoplettendheid aan Sporting-zijde. Met die stand gingen de teams een stuk later ook aan de thee. Na rust was het spelbeeld ongeveer hetzelfde, maar SVOC kwam gretiger uit de kleedkamers. Vijf minuten na rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Danny Houwen benutte het buitenkansje: 2-1. Zijn broertje Rob vergrootte de marge enkele minuten later, door een scrimmage binnen te werken.

Trainer Han Friesen van Sporting bracht daarop enkele aanvallende versterkingen en al snel was het Micha Cox die de 3-2 kon aantekenen. Sporting kreeg daarop weer hoop en voerde de druk op, maar de 3-3 bleef uit. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg: Sid Peeters zorgde op prachtige wijze voor de 4-2. Bij SVOC maakte Tom Kleeven zijn debuut. Kleeven deed een uur mee en speelde verdienstelijk. Aan Sporting-zijde stond de laatste minuut in het teken van het afscheid van Bram Willems. Willems was geblesseerd, maar kon nog net de laatste minuut van de wedstrijd spelen om zo zijn welverdiende afscheid te krijgen. Willems keepte achttien jaar in het eerste elftal van eerst TOP'27 en later Sporting ST.