Bonbruck-Ysselsteyn

Ysselsteyn | Ysselsteyn onderhoudt sinds 1964 nauwe contacten met het Beierse dorp Bonbruck. Dit heeft vaak geresulteerd in wederzijdse uitwisselingen van groepen, vooral jongeren, die met regelmaat van twee jaar plaatsvinden.

2017 was het laatste jaar dat een groep Ysselsteyners een bezoek aan Bonbruck bracht. Die uitwisseling had wederom een bijzonder tintje vanwege het feit dat een groot aantal wielrenners uit Ysselsteyn de 850 km lange tocht per fiets heeft afgelegd.

Van 30 mei tot en met 2 juni is weer een delegatie van 88 personen uit Bonbruck te gast in Ysselsteyn.

De vrienden uit Bonbruck gaan dit keer ook de uitdaging aan. Twintig fietsers gaan voor de eerste maal de tocht volbrengen. Hun aankomst is op donderdag 30 mei op het Lovinckplein in Ysselsteyn, waarbij zij worden verwelkomd door burgemeester Hans Gilissen en de voorzitter van de Dorpsraad Ysselsteyn, Martijn Arts.

Programma:

Donderdag 30 mei om 17.00 uur officiƫle ontvangst van Bonbruckse gasten en de fietsers en aanbieding van een welkomstdiner aan gasten en genodigden. De aankomst vindt plaats op het Lovinckplein (dorpspodium) in Ysselsteyn

Vrijdag 31 mei uitstapje per bus naar Nijmegen. 's Avonds Die Verruckte Zweieinhalb Stunde mit die Fahradkapelle een avond vol muziek, gezelligheid en gekkigheid, aanvang 21:00 uur in het gemeenschapshuis van Ysselsteyn. Aanmelden via Bonbruck@gmail.com.

Zaterdag 1 juni om 13.00 uur een officieel bezoek, rondleiding met een korte ceremonie (kranslegging) op het Duitse kerkhof in Ysselsteyn. Om 15.30 uur is er een voetbalwedstrijd Bonbruck-Ysselsteyn op het sportpark in Ysselsteyn. Daarna een barbecue met vanaf 21.00 uur een avondvullend programma in zaal Roelanzia in Ysselsteyn.

Zondag 2 juni 9.00 uur vertrek van de Bonbruckers huiswaarts.