Afbeelding
Foto: René Poels

SamenLoop voor Hoop: ruim 76.500 euro

Meerlo | De 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop in Horst aan de Maas heeft 76.568,70 euro opgebracht. Dit is een voorlopige eindstand, omdat de komende dagen wellicht nog wat geld zal binnenkomen.

Ruim achthonderd deelnemers wandelden om beurten in zevenendertig teams een parcours op voormalig sportpark Bergsbos in Meerlo. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Een deel van de opbrengst gaat naar het Toon Hermanshuis Noord-Limburg, zoals het inloophuis in Venlo, voor mensen met kanker, zondag omgedoopt werd.

'Beleven, meeleven en doorleven' is het motto van het evenement. "Ieder mens krijgt zelf of in zijn vrienden- of familiekring met kanker te maken", aldus voorzitter Heidi Disveld, die trots is op de opbrengst, maar ook op de saamhorigheid in Horst aan de Maas en Meerlo in het bijzonder. De estafette begon zaterdagmiddag 14.00 uur. In de avonduren was er een kaarsenceremonie met allemaal brandende kaarsen langs het parcours, een groot SamenLoop-koor, kankerpatiënten die vertelden en zongen over hun ervaringen. Deze wie voorafgegaan door een vuurshow met paaldansact. Op zondagmorgen was er de KinderLoop, waar kinderen 24 minuten liepen, waar een kidsshow was, en waar stilgestaan werd bij kinderkanker. Zo'n 50 mensen met ervaringen met kanker werden als vip behandeld en op allerlei manieren vertroeteld met eten en workshops in de viptent. De organisatie is enorm trots op de hele gemeenschap die het bedrag bij elkaar heeft gebracht. Het is een heel mooi bedrag en dat is ook te danken aan acties en activiteiten die op diverse plaatsen door de teams zijn gehouden. Wanneer de volgende editie komt, is nog niet bekend. Foto: René Poels.