Nieuw eremetaal voor Teunissen

Ysselsteyn | Het kan momenteel niet op voor wielrenner Mike Teunissen. Na zijn eindzege in de Vierdaagse van Duinkerke won hij afgelopen weekeinde met zijn ploeg Jumbo-Visma de Hammer Series in het Noorse Stavanger.

De Hammer Series is een driedaagse wedstrijd waarin ploegen het tegen elkaar opnemen in plaats van individuele wielrenners. Op de eerste dag wordt er geklommen, op de tweede dag staat sprinten centraal en op de afsluitende dag is er een achtervolgingskoers. Het succes van Jumbo-Visma was voor een deel toe te schrijven aan Teunissen. Hij kwam op vrijdag bij de slotklim als eerste boven, behaalde daarmee dubbele punten en zorgde voor het winnende puntenaantal van 1065. Lotto Soudal (928 punten) moest genoegen nemen met de tweede plek, Bora-Hansgrohe volgde met 869 op de derde plaats. Teunissen trok met een krachtige eindsprint in de slotronde de overwinning voor de ploeg naar zich toe.

Naast Teunissen kwamen namens het Jumbo-team ook Jonas Vingegaard, Amund Grondahl Jansen, Pascal Eenkhoorn, Dylan Groenewegen en Maarten Wynants in actie. Zaterdag ging de Hammer Series in Stavanger verder met de Hammer Sprint. Op het tweede onderdeel werd de ploeg zesde. Tijdens de achtervolgingskoers kwam de zege van Jumbo-Visma niet meer in gevaar.

Van 7 tot en met 9 juni is de tweede wedstrijd uit de Hammer Series, dan in Limburg.