Geen sprake van tweede Aldi-super in Venray

VENRAY | Van een tweede vestiging van een Aldi-supermarkt in Venray is vooralsnog geen sprake. Ook een eventuele locatie waar de Duitse discounter terecht zou kunnen, is niet in beeld bij het college. Daarbij maakt de Aldi-directie pas op de plaats in de zoektocht naar een mogelijk geschikte plek voor de winkel. Dat liet wethouder Jan Loonen dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering weten op vragen van Samenwerking Venray.

Door Henk Baltussen

Loonen ziet Aldi op dit moment een afwachtende houding aannemen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het raadsbesluit van 16 april. Toen verwierp een krappe raadsmeerderheid de locatiekeuze van het college, die de Aldi een plaats had toebedacht op de plek van de oude Dr. Poelsschool bij de Hoenderstraat. Veel voorbereidingen waren al door de ontwikkelaar en de supermarktketen, die al vier tot vijf jaar bezig is met een nieuwe locatie in Venray, in gang gezet, omdat de raad wel akkoord zou gaan met het voorstel. Dat pakte dus anders uit. In hetzelfde raadsvoorstel van 16 april verviel de plaats van de Toverbal (een oude school bij de Noordsingel, red. ) als voorkeurslocatie voor de bouw van een supermarkt. Dat de Toverballocatie na het verwerpen van het voorstel weer automatisch in beeld zou zijn, ontkrachtte Loonen. "Ook het college maakt een pas op de plaats", stelde Loonen. "Wel is duidelijk dat de Aldi de tijdelijke vestiging op D'n Herk 1 januari 2020 gaat sluiten."

De Aldi-super aan de Veltumse Kleffen blijft bestaan. Volgens Loonen wacht de Aldi-directie enkele ontwikkelingen af. Zoals: waar gaan de Aldi-klanten hun boodschappen doen als de winkel aan D'n Herk sluit? Gaan ze misschien naar Brukske, waar Lidl en Jumbo nieuwe supers bouwen. Of toch naar de Veltumse Kleffen? En hoe pakt de opening van een nieuwe Aldi uit, ergens in de directe omgeving van Venray, die volgens Loonen in de pen zit? Waar dat gaat gebeuren, daar liet Loonen zich niet over uit. Wel maakt hij duidelijk dat het Aldi vooral te doen is om het hebben van marktaandeel. Nu plannen niet doorgaan, is het voor Aldi afwachten hoe dat aandeel zich gaat ontwikkelen.