SVOC'01 onderuit in korfbaltopper

DAW Schaijk-SVOC'01 10-9 (4-9). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Maartje Janssen (2x), Linda Claessens (2x) en Marloes Cox.

Schaijk | De titelaspiraties van SVOC'01 kunnen de ijskast in. De korfbalsters verloren zondag het topduel van concurrent DAW Schaijk met 10-9 en daardoor nam DAW de koppositie in de overgangsklasse over. Beide teams hebben twintig punten, maar DAW speelde een wedstrijd minder. SVOC speelt zondag tegen BMC de laatste competitiewedstrijd.

SVOC begon scherp en fel aan de wedstrijd, maar kreeg toch eerst twee doelpunten om de oren. Vanaf dit moment herpakte de ploeg zich en SVOC kwam op voorsprong: 2-3. De kansen werden in de eerste helft uitstekend uitgespeeld en bij rust stonden de bezoekers zelfs op een riante 4-9 voorsprong.

Na rust was de concentratie volledig weg bij SVOC en daar maakte DAW gretig gebruik van. De ploeg scoorde zelfs vijf keer in tien minuten. De stand was dus snel in evenwicht. Zowel DAW als SVOC kreeg daarna goede kansen om het duel naar zich toe te trekken. In de slotminuut scoorde de thuisploeg echter de 10-9 en daarmee werd de eindstand bepaald. Zo is de titel ver weg voor SVOC. De ploeg moet hopen op een misstap van DAW.