Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Ambachtelijk gebakken

Venray | De geur van versgebakken brood komt je tegenwoordig tegemoet als je op De Bleek in Venray loopt. Sinds april is aan De Bleek 1 Ambachtelijk gebakken gevestigd. De bakkerij van Frank en Sylwia de Klein is niet alleen hét adres voor versgebakken broden, maar ook taarten, vlaaien, broodjes, gebak en andere lekkernijen worden er met liefde gebakken.

"We maken alles dagvers en dat proef je", vertelt bakker Frank de Klein trots. "Ons brood heeft een langere rijstijd en ook dat komt de smaak uiteindelijk ten goede. Daarnaast gebruiken we zo weinig mogelijk toevoegingen. Het wordt echt ambachtelijk gebakken. De broden blijven ook drie dagen vers." De Klein bakt de gehele dag door verse broodjes en zelfs broden kunnen extra worden gebakken. "Als een klant vroeg in de winkel is en hij of zij vraagt om rozijnenbrood dan kunnen we dat nog op diezelfde dag bakken. Dat geldt overigens ook voor taarten en vlaaien. Als er aan het einde van de dag om gevraagd wordt, kan dat natuurlijk niet meer. We denken graag mee." Daarnaast kunnen ook bedrijven bij Ambachtelijk gebakken terecht voor verse broodjes. "Niet onbelangrijk is dat we ook bruidstaarten maken."

Ambachtelijk gebakken werkt samen met lokale ondernemers. Zo komt het fruit dat de bakkerij gebruikt van buurman Van Dam Vers, komen de aardbeien van Jeuken de Swart uit Oostrum en de worst voor de saucijzen- en worstenbroodjes van Edelbrons uit Ysselsteyn. "We vinden het belangrijk om elkaar te versterken. Dat kan mooi op deze manier."

Veel mensen in Venray weten de bakkerij inmiddels te vinden. Het is hard werken voor De Klein en zijn team, maar dat is het volgens De Klein dubbel en dwars waard. "We krijgen veel positieve reacties van klanten en bedrijven. Daar doe je het uiteindelijk ook voor. Je wilt een goed product maken en als dat goed wordt ontvangen dan is dat alleen maar mooi."

Regelmatig kunnen de klanten bij Ambachtelijk gebakken genieten van nieuwe acties en reclames. "Dat kan een speltbrood zijn, maar ook een meergranenbrood. We hebben veel broden in ons assortiment. Zo hebben we brood met minder koolhydraten, maar we werken bijvoorbeeld ook met desem."

Ambachtelijk gebakken is zes dagen per week geopend. Binnenkort gaat de bakker ook ovenverse producten aan huis bezorgen. "Blijven vernieuwen is belangrijk. We proberen het de klant zo makkelijk mogelijk te maken."

Meer informatie over Ambachtelijk gebakken is te vinden op www.ambachtelijk-gebakken.nl. De bakkerij is daarnaast te bereiken via telefoonnummer 0478-782000.

Foto: Rikus ten Brücke.