Seniorenkoor Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Op zaterdag 1 juni heilige mis in de Paterskerk in Venray om 18.00 uur. Op woensdag 5 juni is er eeen korenmiddag in de Kronenberg. Vertrek om 12.45 uur vanuit de Galmhut in uniform.

Zangers van St. Frans

Het weekendprogramma start op vrijdag 31 mei om 16.00 uur. Dinsdag 4 juni 19.00 uur repetitie voor alten en sopranen. Om 20.00 uur komen er nog een aantal mannen voor de stemvorming. Zondag 16 juni zingen in de Paterskerk. Jongens en meisjes die graag zingen zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Vocal Group Transparant

Repetitie op woensdag 5 juni van 20.00 tot 22.15 uur in de Witte Hoeve in Venray. Nu het jubileumoptreden achter de rug is, wordt er gezocht naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, mag een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Het Zonnelied

Zingen van de mis op donderdag 30 mei om 11.00 uur in de Paterskerk. Inzingen om 10.30 uur. Op vrijdag 31 mei zingen bij de Mariagrot. Op maandag repetitie om 19.30 uur in de Paterskerk. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 06-18242600. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een van de repetities op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Venrays Mannenkoor

Donderdag 30 mei geen repetitie. Donderdag 6 juni 19.30 uur repetitie in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of via telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Venray's Gregoriaans Koor

Donderdag 30 mei zingen in de kerk van Oostrum om 9.30 uur. Zangers in uniform aanwezig zijn om 9.00 uur. Zaterdag 1 juni zingen in de Paterskerk bij gelegenheid van een uitvaartdienst om10 30 uur. Zangers aanwezig zijn in uniform om 10.00 uur. Zaterdag 8 juni zingen in de Paterskerk om18.00 uur. Zangers in uniform aanwezig zijn om 17.30 uur. Maandag 17 juni repetitie in het lokaal van de Grote Kerk om 18.30 uur. Afmelden bij Aldert Lukken via telefoon (0478)585189. Het Venray's Gregoriaans Koor bestaat uit 22 mannen onder leiding van Ad Voesten. Belangstellenden en nieuwe zangers zijn van harte welkom. Voor meer informatie: Ad Voesten, telefoon (077)3662479 of bij Chrit Janssen, telefoon (0478)585621.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities worden gehouden op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg in Venray. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool hebben op maandag 3 juni van 18.30 tot 19.45 uur club. Op het programma staat 'verstop je in de ruimte'. Dinsdag 4 juni clubavond voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8. Van 18.30 tot 20.00 uur staat er een fotospeurtocht gepland. Donderdag 6 juni bestuursvergadering. Aanvang 19.30 uur.

Tablet Café

Het accent van het Tablet Café, dat op maandag 3 juni van 15.00 tot 17.30 uur in Bibliotheek Venray wordt gehouden, ligt op de uitwisseling van ervaringen op informele wijze. Onder het genot van koffie worden tips, trucs en apps met elkaar gedeeld. Ook tips voor de e-reader en smartphone komen aan bod. Ervaren tabletbezitters zijn van harte welkom om hun kennis te delen met minder ervaren gebruikers, maar ook vrijwilligers van Senior Service Venray zijn aanwezig ter ondersteuning. Bezoekers wordt verzocht hun tablet, smartphone of e-reader mee te nemen en hun Apple- of Googleplaystore-id. Het Tablet Café blijkt vooral effectief voor senioren die vastlopen tijdens het gebruik met hun apparaat. Ze worden weer op het goede spoor gezet, zodat ze vervolgens zelfstandig verder kunnen met het gebruik van hun tablet.

Wisselexpositie in De Locht

Daar komen de Schutters is de naam van de nieuwe wisselexpositie in Openluchtmuseum de Locht in Melderslo. De expositie is het resultaat van samenwerking tussen Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum en Museum de Locht en maakt deel uit van de viering van het 800-jarig bestaan van Horst.

Dit jaar staat de schutterij uit Sevenum extra in de belangstelling. Als winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 mag Sint Sebastianus het OLS dit jaar organiseren.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft informatie over de geschiedenis van de schutterij in Nederland in het algemeen en de geschiedenis van de 428- jaar oude schutterij Sint Sebastianus in het bijzonder. Informatie wordt gegeven over de verschillende taken binnen de schutterij, zoals de zorg voor het koningszilver en het maken van de kogels waarmee geschoten wordt. Het tweede deel van de expositie is een tableau gebaseerd op de schutters die deelnemen aan een wedstrijd. De poppen zijn gekleed in originele kleding van schutterij Sint Sebastianus door de jaren heen.

De tentoonstelling loopt tot 15 juli.

Zin in Zingen

Op zondag 2 juni is er in Den Hoender aan de St. Ursulastraat 2 in Venray een zangavond voor iedereen die van zingen houdt. Onder begeleiding van een live orkest worden allerhande liedjes uit de '50 en '60er jaren gezongen. Voor de pauze wordt de liederenkeuze van Like Kocken ten gehore gebracht. Na de pauze uitsluitend verzoeknummers. De zangavond begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk. Zangbundels zijn in de zaal verkrijgbaar. De presentatie is in handen van Gerrit Reintjes uit Veulen.

ZijActief Oostrum

Rieny Mommen en Nellie Claassen van ZijActief Oostrum houden op dinsdag 18 juni de traditionele fietstocht. vertrek is om 9.00 uur vanaf het dorpsplein in Oostrum.

De fietscommissie heeft een tocht uitgezet die ongeveer 50 tot 60 kilometer lang is en richting Velden gaat. Bij slecht weer wordt er voor vervangend vervoer gezorgd.

leden die mee wil fietsen dienen 12,50 euro per persoon over te maken voor zaterdag 8 juni op rekeningnummer NL89Rabo 0140093613 ten name van ZijActief Oostrum.