Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

PodiumCollege krijgt vervolg

Venray | De eerste eindproductie van PodiumCollege vond plaats op 20 mei in Schouwburg Venray.

De veertien cursisten van PodiumCollege traden op voor zo'n 130 genodigden met hun zelf gecreëerde eindproductie. De eindproductie, maar ook de theateropleiding, waren een groot succes. Daarom kondigden de docenten Henk Deters, Rob van Lieshout en Jonas Coppus, na een succesvolle eerste editie een nieuw seizoen aan. Volgens Rob van Lieshout komt de nadruk van PodiumCollege 2020 nog meer komen te liggen op alle facetten van theater zoals bijvoorbeeld dans en cabaret.

PodiumCollege is een theateropleiding waarin kennis wordt gemaakt met theater in de breedste zin van het woord. Het einddoel is het opvoeren van een toneelstuk in Schouwburg Venray.

De tweede groep van PodiumCollege gaat van start in januari 2020. De cursus duurt in totaal 15 weken en de vaste cursusavond is maandagavond. Interesse om deel te nemen? Meer informatie en aanmelden kan via podiumcollege@schouwburgvenray.nl.

De cursisten van de eerste groep melden dat je nooit te oud bent om te spelen. "De mensen achter PodiumCollege geven je theatrale vrijheid en dagen je uit buiten de kaders te denken, hierbij is niks te gek. Henk, Rob en Jonas zorgen voor een enorme boost om persoonlijk te groeien." Een andere cursist geeft aan dat Schouwburg Venray de perfecte plek is voor PodiumCollege, "het is echt thuiskomen". Tijdens de cursus worden verschillende inspirerende gastcolleges gegeven én je bezoekt een professionele voorstelling waarbij je de voorstelling bekijkt vanuit alle aspecten uit de theateropleiding.

Foto: Jolijn van Goch.