Dak Wetteling gerenoveerd

Venray | De gemeente Venray trekt 26.000 euro uit om het lage dak van sporthal De Wetteling te renoveren. Dat blijkt uit de voorjaarsnota van de gemeente.

Optisport ontvangt jaarlijks een bijdrage van de gemeente voor de instandhouding van de gymzalen en sporthallen. Deze bijdrage voorziet in het jaarlijks regulier onderhoud voor alle binnensportaccommodaties. De bijdrage blijkt echter niet dekkend voor zeer grote renovatieactiviteiten.

In de onderhoudsvoorziening van de gemeentelijke accommodaties zijn de binnensportaccommodaties niet opgenomen. De renovatie van het dak kan volgens de gemeente nog enige jaren worden uitgesteld, maar om schades als gevolg van lekkages te voorkomen, is het verstandig om dit groot onderhoud van het lage dak tijdig uit te voeren.

Daarnaast is er nog een aanvraag gedaan voor een subsidie van 25.000 euro om douchevoorzieningen van de binnensportvoorzieningen de renoveren. Het betreft de tweede fase van deze renovatie. Deze aanvraag is nog niet gehonoreerd.

De Wetteling is niet de enige sporthal in Venray die een subsidieaanvraag heeft gedaan. Sporthal De Weert in de Venrayse wijk Landweert heeft voor 2022 100.000 euro gevraagd om de vloer te vervangen.