Afbeelding
Foto: eigen foto

Klimmen naar de top voor MS

Venray | George van Daal, Ellie Herraets, Jan Herraets, Susan Wijnhoven, Max van Daal en Krista Springer lopen op tweede pinksterdag naar de top van de Mont Ventoux in Frankrijk. De tocht wordt gemaakt om geld in te zamelen voor de ziekte multiple sclerose (ms) via de stichting Sandy Moves.

"Dat hebben we nog nooit gedaan dus we denken dat we het kunnen", vertelt George van Daal over de uitdaging. Het team kan nog wel wat extra steun gebruiken. Sponsoren kan via www.deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/sandymoves-fr.

Stichting

Sandy Krijnen zet zich al jaren als ervaringsdeskundige in om meer bekendheid te geven aan de ziekte ms. Ze inspireert en motiveert mensen mét en zonder ms om ja te zeggen tegen alles wat niet lijkt te kunnen. Meer informatie over de manier van werken van de stichting Sandy Moves is te vinden op www.sandymoves.nl. Haar stichting ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen tegen deze ziekte met als doel een wereld zonder ms.


Inzameling

"Daarvoor is geld nodig. Daarom lopen wij misschien wel op de toppen van ons kunnen naar de top van de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit alles indachtig haar motto: 'Zeg nooit dat iets niet kan!'"


Onderzoek

Het gedoneerde geld komt in zijn geheel en rechtstreeks ten goede aan wetenschappelijk onderzoek in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Er worden géén kosten of dergelijke ingehouden.