Afbeelding
Foto: Persfoto

Schildersdialoog druk, druk, druk!

Venray | Op woensdag 12 juni houden Mia Tielen-Poels en Sanne Aben een schildersdialoog bij Cultura Venray. De schildersdialoog duurt van 19.30 tot 22.00 uur en heeft het thema 'druk, druk, druk!'

"Bij de schildersdialoog ga je in tweetallen een dialooggesprek aan op schildersdoek. Aan het eind van de avond evalueren we de schilderijen en wat er besproken is. Het is een heel andere manier van communiceren, maar ook erg verrassend", zegt Mia Tielen-Poels.

De schilderdialoog wordt gehouden in het atelier van Cultura Venray. "Wij zijn een netwerkorganisatie voor iedereen die zich bezighoudt met kunst- en cultuur in de gemeente Venray", licht Sanne Aben, die werkzaam is bij Cultura Venray, toe. "We richten ons onder meer op: ontwikkeling van cultuureducatie, gezamenlijke promotie via allerlei kanalen (website, sociale media, radio), organiseren van netwerkbijeenkomsten/ cultuurcafés, kunst en cultuur in het centrum, het hafa muziekonderwijs en nog veel meer!"

Wat bedoel je met het thema 'druk, druk, druk'?

Sanne Aben: "Druk bezig zijn en een overvolle agenda hebben lijkt vandaag de dag synoniem voor een succesvol bestaan. 'Geen tijd hebben' lijkt een alledaagse ervaring van deze tijd. Je ziet daarnaast ook een beweging naar het opzoeken van verstilling in dat dagelijks bestaan: mindfulness, mediteren, in retraite... noem het maar op."

Waarom dit thema?

Sanne Aben: "Ik denk dat veel mensen continu balanceren tussen het vinden van rust en hun eigen geluk en het voldoen aan (vaak zelfgecreëerde) verwachtingen, het hebben van een succesvol en zinvol bestaan. Ik denk dat dit een thema is wat actueel is en waar veel mensen over mee willen en kunnen praten."

Elke tweede woensdag van de maand is er een Dialoogcafé georganiseerd door de werkgroep Venray in Dialoog. Deze keer niet in Proeflokaal Goesting, maar bij Cultura Venray, Schoutenstraatje 8. Iedereen die graag deelneemt aan de dialoog is vanaf 19.00 uur welkom. De dialoog duurt van 19.30 – 22.00 uur. U kunt zich aanmelden via info@venrayindialoog.nl. Deelname is gratis.