Nacompetitie voor vrouwen Venray

Venray | Door een 2-0 zege op Someren zijn de vrouwen van Venray definitief geplaatst voor de nacompetitie. Naast Venray hebben in de hoofdklasse ook Maarssen en Fortuna'54 zich geplaatst voor het toetje.

Het duel tussen Venray en Someren, beide nog in de strijd voor een ticket voor de nacompetitie, werd beslist door treffers van Marieke Janssen en Ellis Michiels. Venray is door de zege zeker vierde in de eindklassering. Eldenia pakte al eerder de titel in de hoofdklasse. Trainer Jurgen Langenhuizen: "Ik denk dat wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij zijn geweest. De eerste helft speelden we een ander systeem dan dat Someren verwachtte. We kijken met gemengde gevoelens uit naar de nacompetitie. Promoveren is voor ons absoluut geen noodzaak, maar wij willen wel graag laten zien hoe goed we kunnen voetballen."

De nacompetitie wordt gespeeld op de zaterdagen 1 en 8 juni (eerste en tweede ronde). De finale op neutraal terrein is op zaterdag 15 juni. Venray moet alle drie de wedstrijden winnen om te promoveren naar de Topklasse. De Venrayse voetbalsters besluiten op zondag 26 mei de competitie met een uitwedstrijd tegen Trekvogels, aanvang 13.00 uur.