Veertienklapper hockeysters

Venray-Udenhout 14-0 (5-0).

Venray | In de vierde klasse verpulverden de hockeysters van Venray laagvlieger Udenhout. Op sportpark De Wieën bleef de teller uiteindelijk op 14-0 steken.

Udenhout, nummer tien op de ranglijst, had geen enkele kans tegen een ontketende thuisploeg. Venray kwam al snel op een 1-0 voorsprong door een goal van Jans Manders. Nog een drie minuten later tekende Lon van Alst voor de tweede goal. Met een backhand nam Imke Huggers de derde goal voor haar rekening. Stella Wientjens en Joni van Alst bepaalden de ruststand op 5-0. In de tweede helft was het voor de gasten, die zonder wissel in Venray aantraden, geen houden meer aan. Regelmatig scorend liep de thuisploeg uit naar een monsterscore. Franka van Beek opende na de rust via een tip-in het doelpuntenbal. Hierna volgden nog eens acht goals.

Op zondag 26 mei is Venray te gast bij middenmoter Dommel, aanvang 12.45 uur. Venray kan nog altijd tweede worden achter de waarschijnlijke kampioen Sjinborn. Het team van coach Michael Deeks is dan wel afhankelijk van een misstap van DVS, dat nu tweede staat in de rangschikking.