Groen licht B&B aan Morenahof

VENRAY | Frans van Lieshout mag een bed and breakfast exploiteren aan de Morenahof in de Venrayse wijk Veltum. Dat besloten B en W onlangs. Bezwaren uit de buurt tegen de B&B worden niet als zwaarwegend genoeg beschouwd.

Door onze redactie

Fietsliefhebber Frans van Lieshout, die het huis aan de Morenahof alleen bewoond, begon een tijd geleden met het beschikbaar stellen van slaapgelegenheid voor de vereniging Vrienden op de fiets. In huis staan twee logeerbedden, in het tuinhuisje in de achtertuin ook twee.

In de eerste helft van vorig jaar kreeg Van Lieshout een gemeenteambtenaar op bezoek die hem duidelijk maakte dat de beddenverhuur illegaal was, omdat het bestemmingsplan ter plekke niet in een B&B voorziet. Van Lieshout besloot een vergunning aan te vragen. Twee buren maakten bezwaar tegen de inzet van het tuinhuisje als B&B. Met name geluidsoverlast van pratende gasten in het tuinhuisje zouden voor overlast kunnen zorgen. Een geluidsbureau trof evenwel een prima geïsoleerd tuinhuisje aan. De buren hebben naar de mening van het geluidsbureau meer last van voorbijrijdend verkeer en van gazonmaaiers dan van de gasten van Van Lieshout. Voor B en W reden om af te wijken van het bestemmingsplan en groen licht af te geven voor het B&B. Wel verbindt het college enkele voorwaarden aan de vergunning. Gasten mogen maximaal zeven aaneengesloten nachten verblijven en Van Lieshout moet de koelkast en andere huishoudelijke apparatuur uit het tuinhuisje verwijderen. Volgens het college zijn dergelijke apparaten niet nodig voor een B&B. Met dat laatste wil B en W ook de kans op permanente bewoning voorkomen.
Van Lieshout denk naar eigen schatting zo'n veertig (fiets)gasten per jaar te ontvangen.