Afbeelding
Foto: info@odapark.nl

Avontuurlijk concert in Odapark Venray

Venray | Bijzondere concerten op bijzondere plekken: zo kun je het avontuurlijke project Urban & Nature kunnen omschrijven. Avontuurlijk voor de bezoekers, maar ook voor de muzikanten. Het is een initiatief van de Stichting Pro2, waarachter onder anderen Jo Dautzenberg schuilgaat, producer van origine en een bekende naam in het Limburgse jazzcircuit.

De eerste serie van drie concerten worden gegeven in Odapark Venray, Dautzenberg vindt het 19 hectare grote park, ingericht als beeldenbos, en het bijbehorende theehuis en een expositieruimte een inspirerende plek. De SLiM, de Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek ondersteunt Urban & Nature.

Wat gaat er concreet gebeuren? Het eerste concert op zondag 26 mei ziet er als volgt uit. Accordeonist Foppe Jacobi uit Valkenburg en klarinettist Germaine Sijstermans uit Heerlen wandelen vanaf 14.00 uur al musicerend door het beeldenbos, waarbij ze zich laten inspireren door de internationale kunst.

Na deze performance gaan ze naar binnen, waar ze musiceren in het combo Canto Perto.

Op de wanden van het theehuis wordt een film geprojecteerd die een sfeerimpressie geeft van natuur en cultuur in het park.

Daarna is er nog een muzikaal onderonsje met de bezoekers. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Doel van Urban & Nature is volgens Dautzenberg een symbiose tussen het 'gemaakte' en het 'natuurlijke', een samenvoeging van verschillende kunstvormen, zoals beeldende kunst, (geïmproviseerde) muziek, film en fotografie.

De drie concerten in Odapark Venray zijn de pilot van het project. Ze zijn de opmaat voor een Limburgs project Urban & Nature in Parkstad, Heerlen en Aken, waarna een tournee volgt.

In Odapark is behalve op 26 mei ook op 9 juni muziek, met onder andere trompettist Bert Lochs, en 23 juni, als Omega Impact, een troupe van muziekmakers het park aandoet.

Op de foto Germaine Sijstermans. Foto: David Peskens.