Afbeelding
Foto: Duncan de Feij

Amerikaanse muziek in kapel

Holthees | Op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees staan op zondag 26 mei vanaf 15.30 uur de rasmuzikanten Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt. Alle drie hebben ze hun sporen verdiend in de rootsmuziek, soul, blues en r&b.

Om muziek van The Band, Dr. John, Bob Dylan en Bobby Charles op de manier te zingen en te spelen zoals zij dat doen moet je die muziek tot in de diepste vezels beheersen.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en hammond bij JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam Birdcatcher bracht hij een soloalbum uit waaraan ook andere heren aan meewerkten.

Eric van Dijsseldonk was de frontman van poprocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met het maken van ballads. Hij is tevens de gitarist van Ricky Koole, The Revolvers en Laura Vane & the Vipertones.

Wouter Planteijdt staat al decennia lang op de podia met zijn band Sjako. Hij bracht ook twee soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer bij Maarten van Roozendaal, Bob Fosko en Henny Vrienten.

Onder de titel The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz deden ze een theatertour, met band en verhalen van Leo Blokhuis. Nu treden ze op als semiakoestisch trio, met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Denk hierbij in de richting van Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met natuurlijk veel driestemmige zang.

Foto: Duncan de Fey.

Afbeelding