Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen stopt Rik Geurts met Voetbal Invest.
Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen stopt Rik Geurts met Voetbal Invest. Foto: Pieter Jenniskens

Geurts stopt met Voetbal Invest

Venray | Voetbal Invest stopt met bestaan. Vanaf 2019/2020 worden er geen extra trainingen meer aangeboden door de Venrayse voetbalschool van eigenaar en trainer Rik Geurts.

"In januari 2016 ben ik begonnen met Voetbal Invest. Dit om de kids extra voetbalscholing aan te bieden, aangezien voetbal mijn passie is en ik dit graag met de jongste spelertjes wou delen. Hierdoor heb ik in 2017 de keus gemaakt om daarnaast niet meer als hoofdtrainer actief te zijn, maar te assisteren. Voor aanvang van het seizoen 2018/2019 kreeg ik echter de kans om bij Olympia'18 in Boxmeer aan de slag te gaan als verantwoordelijke van de Onder 19-1 en hoofd jeugd opleiding. Ambitie was om dit te combineren met Voetbal Invest, de praktijk leert echter dat ik veel tijd kwijt ben bij Olympia'18", motiveert Geurts zijn besluit om te stoppen met zijn voetbalschool.

"Bij Olympia'18 heb ik het enorm goed naar mijn zin, een hele warme ambitieuze club waar nog genoeg werk aan de winkel is. Daardoor kwam ik in de situatie terecht dat ik een keus moest maken tussen Olympia'18 en Voetbal Invest. Het coachen en begeleiden van een teamproces tijdens trainingen en wedstrijden geeft mij toch meer voldoening dan enkel het verzorgen van trainingen, waardoor ik besloten heb te verlengen bij Olympia'18 en te stoppen met Voetbal Invest", aldus Geurts. Een moeilijk besluit omdat hij altijd enorm genoot van het enthousiasme en de leergierigheid van alle kids. "Een van de vele hoogtepunten voor mij was een dag profvoetballer bij Voetbal Invest waar liefst 40 kinderen een dag hebben beleefd die in het teken stond van het leven als profvoetballer. Tevens ben ik er trots op dat er meer dan 100 kinderen kennis hebben gemaakt met de trainingsmethodes van Voetbal Invest en er hopelijk het een en ander van hebben geleerd. Hierbij is plezier altijd de basis geweest." Drie jaar lang timmerde hij met veel plezier aan de weg met Voetbal Invest. "Via deze weg wil ik iedereen enorm bedanken voor alle support. Zonder iemand te kort te willen doen wil ik alle deelnemers extra bedanken. Door hun inzet en lachende gezichten gaf het trainen bij Voetbal Invest mij altijd enorm veel voldoening."