'Een veertiger en al burgemeester'

VERVOLG VAN PAGINA 3 | Toon Loonen, CDA-fractieleider en voorzitter van de vertrouwenscommissie waar ook zijn broer en wethouder Jan Loonen deel van uitmaakt, ziet graag een ambitieus persoon die nog een stuk van zijn pensioen af is, de burgemeestershamer hanteren.

Daarbij moet volgens de CDA'er de nieuwe voorzitter van de raad de leidende rol van Venray in de regio verder uitbouwen. Van Jan Hendriks (SP) mag ook een transgender aantreden. Samenwerking Venray-fractieleider Martin Leenders stelt dat zwaarwegende issues als veiligheid een ervaren ambstketendrager vereisen. "In dat geval ben je een veertiger en al burgemeester geweest." Gouverneur Bovens verklaarde na aanname van de profielschets de sollicitatietermijn voor geopend. Op 20 mei verschijnt de vacature in verschillende bladen. De termijn sluit op 10 juni, waarna Bovens een eerste selectie maakt.

Op 26 augustus ontvangt de vertrouwenscommissie de namen van de naar verwachting zes tot acht overgebleven kandidaten die voor een sollicitatiegesprek worden uitgenodigd, waarna de commissie een keuze maakt. Eind oktober bekrachtigt de raad de voordracht, 1 januari 2020 gaat hij of zij aan het werk.