Kloosterhof: geen extra maatregelen


VENRAY | Op de Kloosterhof bij de Noordsingel worden geen extra maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verhogen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van D66-fractieleider Daan Janssen.

Janssen betoogt dat sinds 15 april, toen is begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde op de Noordsingel, de verkeersintensiteit op de Kloosterhof door sluipverkeer flink is toegenomen. Dat kan volgens Janssen tot gevaarlijke situaties leiden. Omdat de werkzaamheden nog twee maanden duren, vroeg Janssen het college om extra verkeersmaatregelen. Zoals het plaatsen van tijdelijke vertragingsdrempels en/of verkeersspiegels. Daar ziet het college geen heil in. Er is overwogen éénrichtingsverkeer in te stellen. Maar aanwonenden en hulpdiensten waren daar geen voorstanders van, blijkt uit antwoorden. Een verkeersdrempel wordt ook niet als een goede oplossing gezien 'omdat een smalle weg en krappe bochten al snelheidsremmend werken'.
En een verkeersspiegel vraagt te veel gewenning en kan zelfs snelheidsverhogend werken, krijgt Janssen als antwoord: 'de ervaring met dergelijke spiegels is juist dat de situatie gevaarlijker wordt'.

De gemeente Venray geeft aan de hogere overlast door sluipverkeer op de Kloosterhof vooralsnog te accepteren. Wel zal de route door medewerkers van de gemeente nauwlettend in de gaten worden gehouden tijdens de werkzaamheden aan de rotonde. Tevens krijgt Janssen de belofte dat eventuele schade aan wegdek of bermen hersteld worden.