Het is weer rustig langs Vennenweg


OOSTRUM | De parkeeroverlast van vrachtwagens langs de Vennenweg in Oostrum is zo goed als over. Dat liet een aanwonende dinsdag tijdens de dorpsraadvergadering weten.

Enkele weken terug was er nog sprake van hinder van vrachtwagens die illegaal stonden geparkeerd langs de Vennenweg. In de meeste gevallen waren de transporten bedoeld voor het logistieke bedrijf DSV Solutions aan de Witte Vennenweg. Omdat veel chauffeurs (vaak uit het Oostblok) een of twee dagen te vroeg waren, parkeerden ze hun vrachtwagen langs de Vennenweg.
Omwonenden ervoeren de situatie als bedreigend. Ze kregen te maken met chaos en wanorde. Koken en barbecueën gebeurden in de berm, waarbij etensresten in de berm werden gedeponeerd of in de tuinen van omwonenden. Er werd zelfs op straat gepoept. Ook kwamen bedreigingen voor. Handhaving van de gemeente Venray kreeg er geen vat op. Omwonenden schakelden ten langen leste de dorpsraad in die het probleem voortvarend oppakte. Er werden wat gesprekken gehouden met aanwonenden, bedrijven en de gemeente. Handhaving werd nadrukkelijker ingeschakeld, wat hielp. Het probleem lijkt zich nu te verschuiven naar De Hulst in Oostrum, waar chauffeurs nu hun vrachtwagen parkeren. Ze hebben de mogelijkheid om betaald te parkeren (een tientje per dag) bij de Macroweg. Daar wordt nauwelijks gebruik van gemaakt.