Afbeelding
Foto: Glasweb

100 procent groei centrale Beekweg

Venray | In de maanden maart en april heeft GlaswebVenray een peilmomentcampagne gehouden in het gebied van wijkcentrale Beekweg. Binnen dit gebied vallen de wijken Vlakwater, Brabander, Noord-West en een gedeelte van de wijk Centrum. De campagne werd gehouden om te peilen of er voldoende animo is voor de aanleg van de duurzaamste internetverbinding. Het doel blijft om de hele gemeente Venray te voorzien van glasvezel. Na wijkcentrale Beekweg volgen de andere wijken.

In het gebied van wijkcentrale Beekweg is in acht weken het percentage verdubbeld, van 9 procent naar 18 procent klantaanmeldingen. Dit is nog niet voldoende om te starten met de aanleg, maar zeker wel voldoende om de wetenschap te hebben dat er voldoende behoefte is voor glasvezel in deze wijken. De wijk Vlakwater behaalde het benodigde percentage van 30 procent klantaanmeldingen. De wijk Brabander behaalde het benodigde percentage net niet. De wijken Centrum en Noord-West volgen daaronder. Met deze wetenschap is het voor het bestuur van Coöperatie GlaswebVenray duidelijk dat er voldoende behoefte is aan glasvezel, ook in de wijken van de gemeente Venray.

In de meeste kerkdorpen van de gemeente Venray kunnen ze inmiddels al gebruikmaken van de betrouwbaarheid, snelheid en capaciteit van glasvezel. "Het blijft onvoorstelbaar dat over een glasvezeldraadje, zo dun als een haar, zoveel snelheid kan gaan. Het is zakelijk een genot, maar zeker ook privé", vertelt coöperatievoorzitter Martin Houben. "Maar we zijn er nog niet. De wijken zullen nog verder aan de slag moeten met aanmelden, want zonder het benodigde minimumpercentage van 30 procent kunnen wij echt niet starten met de aanleg van wijkcentrale Beekweg." Op de achtergrond is GlaswebVenray bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van wijkcentrale Beekweg.

Bart Lemmen (directeur GlaswebVenray) is tevreden: "We hebben het beoogde percentage nog niet behaald, maar kijken met vertrouwen terug op acht belangrijke campagneweken. Tijdens deze weken hebben wij echt niet alle inwoners van deze wijken van de gewenste informatie kunnen voorzien. Daarom hebben we besloten om vanaf juni verder te gaan met klantcontactmomenten.

GlaswebVenray gaat vanaf juni verder met het organiseren van diverse klantcontactmomenten. In de peilmomentcampagne hebben enkele @homeparty's plaatsgevonden. Tijdens deze huisbezoeken is in kleinere groepen informatie verstrekt en geholpen bij het aanmelden. "Het is mooi om te zien wat er gebeurt zodra men bewust hun huidige pakket gaat vergelijken met wat ze bij de providers van GlaswebVenray krijgen. Meestal komt men dan tot de conclusie dat ze bij GlaswebVenray vergelijkbaar, beter en of goedkoper uit zijn", vertelt Anita Emonts, projectleider GlaswebVenray. De @homeparty's zijn succesvol verlopen en worden uitgebreid. Een buurt of straat kan bij GlaswebVenray een verzoek indienen voor een @homeparty. Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen per mail een aanvraag doen voor uitleg binnen hun vereniging. Verder vinden vanaf augustus weer inloopmomenten plaats waar iedereen vrijblijvend terecht kan voor informatie en hulp bij het aanmelden. Het is voor alle inwoners van de wijken nu nog mogelijk om de glasvezelaansluiting, in combinatie met een abonnement, gratis binnen te krijgen. De aanleg start zodra het benodigde percentage is behaald.

De deadline om aan te melden voor gratis aanleg van glasvezel in combinatie met een abonnement is voor wijkcentrale Beekweg vastgesteld 31 oktober 2019. Op de website www.glaswebvenray.nu staat meer informatie. Aanvullende vragen of een VvE-overleg of @homeparty plannen? Mailen naar info@glaswebvenray.nu.

Foto: Met een abonnement 500/500 Mbit/s wordt de digitale toekomst kinderspel. Foto: PCM-Projects)