Afbeelding
Foto: Ger Wijnhoven

Beverfamilie houdt flink huis

Blitterswijck | Een beverfamilie heeft flink aan de weg getimmerd in de Wolterskampbeek in Blitterswijck. Over een afstand van zo'n 150 meter heeft de beverfamilie zes dammen gebouwd. Natuurliefhebber Ger Wijnhoven uit Blitterswijck maakt zich zorgen om de beverfamilie. Hij vreest dat de dammen worden geruimd door gebiedsontwikkelaar Mooder Maas.

Op korte afstand van de beverdammen wordt flink gewerkt door de aannemerscombinatie. Er komt onder meer een geul parallel te liggen aan de Wolterskampbeek. Waterschap Limburg gaf al aan dat de beverdammen niet zomaar worden verwijderd. 'We onderzoeken of het verwijderen van de dammen nodig is voor de gebiedsontwikkeling', reageert Mooder Maas.

Wijnhoven heeft juist het idee dat de bever juist goed werk verricht voor het gebied. "Ik heb het idee dat we in de zomer juist water vast moeten houden. Hier helpt de natuur mee en dat zouden we moeten waarderen. De bever is hier goed bezig. Er wordt gewerkt aan een nieuwe dam, maar ik hoop dat er nog genoeg hout in de omgeving ligt. Veel is namelijk al gekapt." Foto: Ger Wijnhoven.