Theaterstuk over dementie

Leunen | Onder het motto Het ouder wordend brein wordt op maandag 20 mei van 16.00 tot 18.00 uur in De Baank in Leunen een speciale middag over dementie gehouden, met een theatervoorstelling en een informatiebijeenkomst. De entree voor beide activiteiten is gratis. Aanmelden is nodig.

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, zelfstandig en op een prettige manier. Ook als het niet meer zo goed met je gaat. Dat is de wens van veel ouderen. Met name in het beginstadium van verschillende ziektes, zoals dementie is dit vaak ook nog prima mogelijk. Belangrijk is wel dat de directe omgeving goed voorbereid is. Voldoende kennis en kunde is hierbij essentieel. Daarom organiseren de gemeente Venray samen met Venray Dementievriendelijk en de Centrale van Ouderenverenigingen Het ouder wordend brein.

De toneelvoorstelling Vergeten en Verzonken gaat over het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen. Voor de voorstelling zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er zijn meerdere opvoeringen; om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur. Verder is er een informatieve bijeenkomst over de werking van het geheugen, verschillende soorten geheugens en geheugenstoornissen. Aangevuld met tips voor patiƫnten, familieleden en begeleiders.

Zowel de toneelvoorstelling als de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan tot 17 mei via e-mail secretaris@seniorenvenray.nl.