SSS'18 op weg naar nacompetitie

SSS'18-OVCS 2-0 (0-0).

Overloon | Na de 2-0 zege op OVCS is de kans dat de voetbalsters van tweedeklasser SSS'18 deel mogen nemen aan de nacompetitie aanzienlijk gegroeid. De ploeg uit Overloon opent de jacht op de periodetitel.

SSS vergrootte de voorsprong na de zege op OVCS namelijk tot vier punten met nog twee wedstrijden te spelen. Bij een overwinning aanstaande zondag, tegen Leveroy, is SSS verzekerd van deelname aan het seizoenstoetje en verschaft het zichzelf dus een mogelijkheid om te promoveren naar de eerste klasse.

Voor rust kregen beide ploegen grote kansen op de openingstreffer, maar het aluminium en twee goede keepers voorkwamen een doelpunt. In de tweede helft kwam SSS alsnog op voorsprong. Linksback Loes van Bree kopte een vrije trap van Isabel Hengst binnen: 1-0. Een kwartier voor tijd besliste Rian Eickmans het duel en stuurde het OVCS met een 2-0 nederlaag terug naar Sittard. Trainer Frank Brands: "Gezien de stand op de ranglijst van de derde periode was het een belangrijk duel. In de eerste helft was het qua kansenverhouding redelijk gelijkwaardig. Wij hadden het betere van het spel. Na rust was het duel in ons voordeel, al bleef het lang spannend. Het was een fysieke wedstrijd, we moesten veel strijd leveren."

Over de mogelijkheden op de periodetitel: "Het is iets wat we hebben uitgesproken voordat deze periode begon. We wilden de periode graag binnenhalen; het leeft ook in de groep. Als je heel eerlijk bent, mag je het niet meer weggeven. Ik ben erg benieuwd naar zondag", aldus de oefenmeester.