Cruciale zege Ysselsteyn

IVO-Ysselsteyn 1-4 (0-2). Doelpuntenmakers Ysselsteyn: Dennis Teunissen (2x), Paul Jeurissen, Mike Arts.

Velden | Ysselsteyn heeft in de derde klasse op bezoek bij hekkensluiter IVO een cruciale en verdiende zege geboekt. Door de overwinning is de ploeg van trainer Ruud Jenneskens zo goed als veilig.

Het waren spannende weken voor Ysselsteyn. Mede door het verschil in aantal gespeelde duels stond het in de onderste regionen van de derde klasse héél dicht bij elkaar. Op bezoek bij IVO liet Ysselsteyn zien dat het in de derde klasse thuishoort. Op de zege was immers niets af te dingen. Vanaf het begin was de uitploeg gevaarlijk en na een half uur was het Dennis Teunissen die na een voorzet van Gijs Dinghs voor de openingstreffer zorgde. Nauwelijks twee minuten later was het wederom raak: opnieuw was Teunissen de gevierde man. Dat was ook de ruststand: waarmee er een tussenstand op het bord stond die de verhoudingen goed weergaf. Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. IVO was niet bij machte om ook maar iets aan de achterstand te doen. Na tien minuten liet aanvoerder Paul Jeurissen uit een voorzet van Teunissen de 0-3 aantekenen en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een tegenvaller voor Ysselsteyn was de zware blessure van Stef Koonings, die het veld moest verlaten. Ysselsteyn was al door de wissels heen en moest het duel zodoende met tien man eindigen. Tien minuten voor tijd maakte IVO de 1-3, waarna Mike Arts in de slotfase voor de eindstand zorgde: 1-4.