Periodetitel ver weg voor Volharding

Volharding-EVVC 2-3 (1-2). Doelpuntenmakers Volharding: Tom Kessels, Kevin Reijnders.

Vierlingsbeek | Tweedeklasser Volharding maakt na de nederlaag tegen EVVC alleen in theorie nog kans op de derde periodetitel. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Johan Vullings onderuit: 2-3.

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd. Verdediger Bart Haerkens kon al vroeg vrij inkoppen: 0-1. Snel genoeg werd het alweer gelijk, toen Tom Kessels de bal na een hoekschop bij de eerste paal binnenwerkte. Nog binnen het kwartier kwam EVVC opnieuw op voorsprong, toen Mark van Zoggel vrij raak kon schieten. De gasten trokken zich daarna terug, maar Volharding kon geen goede aanval op de mat leggen. Op slag van rust verdiende de thuisploeg een strafschop, maar die werd niet gegeven. In de tweede helft viel A-speler Gijs Hendriks verdienstelijk in, waarmee hij voor een van de weinige lichtpuntjes in het duel zorgde. Na een klein uur spelen werd de bal door Jordy de Klijn ongelukkig in het eigen doel gewerkt: 1-3. Vijf minuten later kreeg Volharding wél een penalty en zorgde Kas van den Bosch voor de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwamen de Vierlingsbekenaren echter niet meer.