TCV: gelijkspel in Amsterdam


Amsterdam | Zondag 12 mei werd na een stop van twee weken de competitie hervat. Voor het eerste mixteam van tennisclub TCV stond een uitwedstrijd naar Amsterdam tegen Amstelpark op het programma. Deze club stond iets boven TCV en om in te kunnen lopen was dus een overwinning nodig.

TCV kende ondanks de wedstrijdvrije periode een aantal blessures waardoor het niet op zijn sterkst naar Amsterdam afreisde. Door een goede bezetting binnen het team kon dit echter goed opgevangen worden. De damesenkels werden voor Venray gespeeld door Nicole Boots en Demy de Joode. Voor Nicole was het haar eerste enkelspel deze competitie. Ze speelde erg sterk en won solide met 6-2, 6-4. In de tweede enkel waren er gevoelsmatig wel kansen voor Demy, maar helaas ging deze wedstrijd naar Amstelpark.

De herenenkels werden gespeeld door Tim Cornelissen en Wouter van der Waerden. Tim speelde tegen een sterke jonge speler. Met tactisch ontregelend spel wist hij deze partij knap naar zich toe te trekken: 6-3, 6-3. Wouter speelde tegen een jongen die deze competitie nog niet gespeeld had door blessures. De goede vorm bij Wouter begint terug te komen, maar de wedstrijd van ontzettend hoog niveau die volgde werd helaas in 2 tiebreaks verloren. TCV ging met een 2-2 stand de dubbels in. De damesdubbel werd dit keer gespeeld door Nicole en Demy. Deze partij ging ondanks enkele goede kansen helaas verloren. De herendubbel werd gespeeld door het vaste koppel Wouter van der Waerden en Ron van der Wouw. Zij wisten met 6-0, 6-4 te winnen. Ondanks de dikke uitslag was dit zeker geen eenvoudige wedstrijd.

Met 3-3 de mixen in betekende dat nog alles mogelijk was. Winnen, gelijkspelen maar ook verliezen. Amstelpark had in het klassement 2 punten voorsprong, welke ze graag wilden behouden. Zij kozen er, voor het gevoel in ieder geval, voor om hun sterkste krachten op de tweede mix op te stellen en zo voor meer zekerheid te gaan. De eerste mix werd gespeeld door Marleen Custers-Lensen en Ron van der Wouw. Zij wonnen zeer eenvoudig met 6-1, 6-1. De tweede mix speelden Nicole en Tim. Hier waren er kansen over en weer. Helaas viel het niet de kant van TCV op en eindigde de dag in een 4-4 gelijkspel. Ondanks deze lichte teleurstelling toch een goede uitslag. Het eerste mixteam van TCV ligt nog goed op koers voor klassenbehoud. Zondag wordt thuis gespeeld tegen hekkensluiter Bemmel.