Expositie ArTheo

Heusden | De twaalfde editie van beeldentuin/atelier en popup 2019 bij ArTheo in Heusden wordt gehouden van zondag 19 mei tot en met zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Een gevaieerde bezetting in de beeldentuin met houtsculpturen van Luc Bouwens uit Venray, assemblages van Kees van Cappellen, stenen beelden van Broer Nagel en beelden in brons en kunststof van Theo van Dam. Ook Carla Clevers uit Venray is een deelnemer. In het atelier vinden diverse kunstwerken een plekje. De popup ruimte waar elke zondag een andere kunstenaar zijn eigen plek kan inrichten is heel divers, van hoeden tot collage en tekeningen.

Schietwedstrijden Kleine Kring

Overloon | De eerste geweerschietwedstrijd van 2019 voor de Kleine Kring wordt op zondag 19 mei gehouden bij het gilde in Overloon. Aan deze wedstrijden Brabants wipschieten nemen de gildes van Blitterswijck, Geijsteren, Maashees, Holthees, Well en Overloon deel. Het toernooi gaat over drie wedstrijden. De tweede wedstrijd is in juni in Well en de derde in september in Holthees. Er zijn bij elke wedstrijd twee dagprijzen te winnen en een algemene kampioen over drie wedstrijden. De korpsprijs gaat over drie wedstrijden. Hierbij wordt gestreden om de Jan Katelaan-bokaal. Ook de jeugdleden mogen schieten voor prijzen. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.