Afbeelding
Foto: eigen foto

Mijn levenspad, mijn Peterspad

Venray | Venraynaar Peter Meirmans maakte in zijn jeugd en in het recentere verleden veel dingen mee. Meirmans zat niet stil en ondernam veel om zijn ervaringen een plekje te kunnen geven. Inmiddels helpt hij met zijn bedrijf Peterspad als ervaringsdeskundige anderen die ingrijpende dingen hebben meegemaakt.

In het afgelopen najaar kwam Peter Meirmans op het idee om lezingen te geven over zijn levenspad. "Ik deel graag waarom ik dit doe. In mijn jeugd zijn er vele dingen gebeurd: het overlijden van dierbare personen, ruzie, schaamte over mijzelf en angst binnen de gezinssituatie. Al deze zaken hebben ervoor gezorgd dat ik op een bepaalde manier geleerd heb om met deze situaties om te gaan."

Een aantal jaren geleden overleed de broer van hem plotseling. "Daardoor kwam mijn leven volledig op zijn kop te staan. Door het verlies en verdriet van mijn broer en het niet afscheid kunnen nemen van hem, kwamen al mijn negatieve ervaringen uit mijn jeugd als een boemerang naar mij terug. Het was het begin van een zeer heftige periode uit mijn leven met depressies, maar het was óók een kantelpunt. Dankzij twee jaar intensieve hulp bij Vincent van Gogh ben ik uit het diepe dal geklommen en ben ik door nieuwe inzichten een ander mens geworden. Soms lopen dingen in het leven nu eenmaal anders dan je had gehoopt of verwacht. De problemen kunnen zelfs zo groot worden dat je er zelf niet meer uit komt. Je kunt dan het gevoel hebben dat niemand je begrijpt, dat er geen hoop is, dat het met jou niet meer goed gaat komen..."

Door middel van het geven van lezingen deelt Meirmans graag zijn ervaringen en wil hij mensen helpen. Hij wil graag mensen hoop geven en een luisterend oor voor hen zijn, mensen laten zien dat ze gezien mogen worden en hen ondersteunen in hun strijd. Dit doet hij door middel van deze lezing, maar ook door individuele gesprekken te voeren. "Ik hoop door mijn lezingen op begrip. Dat mensen begrijpen dat gedrag altijd ergens vandaan komt. Niet als excuus, maar om mensen een wat breder perspectief te geven. Ook wil ik mensen hoop geven zonder te oordelen en laten inzien dat er altijd een pad vooruit is. Het is mijn missie om met mijn ervaringen andere mensen te helpen, hoop te geven en te ondersteunen."

De lezing wordt op woensdag 22 mei om 20.00 uur in de Vredeskerk in Venray. Geïnteresseerd? Aanmelden kan via info@peterspad.nl of via een appje naar 06-41132470. Je ontvangt dan een e-mail met meer informatie. Per lezing is er ruimte voor maximaal tien personen. Voor meer informatie kijk op de website www.peterspad.nl.

Foto: Peter Meirmans.