Opening en open huis Lamberdina's Hoeve gecanceld

Venray | De officiële opening op vrijdag 24 mei en open dag op zaterdag 25 mei op Lamberdina's Hoeve in Castenray zijn gecanceld.

Eric Thielen, eigenaar van Lamberdina's Hoeve, nam geen enkel risico en besloot tot het nemen van preventieve maatregelen inzake besmettingsgevaar van niet bestrijdingsplichtige laagpathogene vogelgriep in België. Op een toenemend aantal pluimveebedrijven in de grenszone met Oost- en West-Vlaanderen is het laagpathogene vogelgriep (LPAI) van het type H3N1 vastgesteld.

Omdat het een niet bestrijdingsplichtige vogelgriep betreft, worden er door de Belgische overheid geen maatregelen getroffen. Pluimveehouders en hun ketenpartners nemen dus hun eigen verantwoordelijkheid bij de bestrijding van deze bedrijfsziekte. In Nederland zijn tot nu toe geen signalen bekend over problemen ten gevolge van H3N1 LPAI. Desondanks heeft Lamberdina's Hoeve het besluit genomen om preventief maatregelen te treffen en daarmee het risico van besmetting zoveel mogelijk uit te sluiten.

Het geluk en welzijn van de kippen en de voedselveiligheid van het product staan voorop. Het gevolg is dat geplande officiële opening op 24 mei en ook de open dag op 25 mei geen doorgang kunnen hebben. Lamberdina's Hoeve is van plan om dit op een later en geschikter moment te houden.