Schouwburgdirecteur Paul Franssen in gesprek met cabaretière Christel de Laat.
Schouwburgdirecteur Paul Franssen in gesprek met cabaretière Christel de Laat. Foto: Rikus ten Brücke

Klaar voor de start (video en fotoalbum)

Venray | Ali B, Sara Kroos, Claudia de Breij, Martijn Koning, Pieter Derks en Rob Scheepers. Ze staan in het seizoen 2019-2020 allemaal op de planken in Schouwburg Venray. Het theaterprogramma is maandagavond onder flinke publieke belangstelling gepresenteerd. Schouwburgdirecteur Paul Franssen is in zijn nopjes met de programmering. "We hebben een aantal bekende namen en ook grote producties als Verliefd op Ibiza."

Door Willem Menting

Volgens Franssen is de programmering een ideale mix. "Dat is belangrijk voor het imago van de schouwburg. Ook nieuwe en onbekende voorstellingen doen het altijd goed. Vaak hebben die verrassende elementen en die slaan goed aan." Het was voor de programmeurs een flinke puzzel om het programma voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. "Dat hebben ze uitstekend gedaan. Ik heb ook veel respect voor hun werk. Daarvoor verdienen ze een pluim."

Bezoekersaantal stijgt in jaargang 2018-2019 naar 80.000

Franssen blikt ook nog even terug op het aflopende seizoen. "We hebben een heel goed seizoen gedraaid. Eigenlijk was het boven verwachting. We hebben ook veel verrassende artiesten gehad. De bezoekersaantallen zijn ook weer gestegen. We hebben dan ook steeds meer voorstellingen, verhuringen en ook de contacten met het bedrijfsleven worden steeds hechter." In het tweede seizoen na de verbouwing trok de schouwburg 80.000 bezoekers voor professionele voorstellingen. Een jaar eerder lag het aantal bezoekers iets onder de 65.000.

De tekst gaat verder onder de video

De trotse schouwburgdirecteur probeert het succes van Venray te verklaren. De concurrentie in de regio is immers moordend. "We blinken uit in gastvrijheid. Als er hevige concurrentie is, wordt het heel belangrijk om de gasten goed en hartelijk te ontvangen. Dat doen we hartstikke goed met onze werknemers en vrijwilligers. Het is fantastisch om deel uit te maken van dit enthousiaste team."

'Ik ben een tevreden maar ook gespannen directeur'

Franssen heeft veel zin in het nieuwe seizoen, maar hij blijft het ook spannend vinden. "Ik ben een tevreden schouwburgdirecteur, maar ik ben ook gespannen. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, zeggen ze altijd. Het is toch altijd weer spannend om te zien hoe het nieuwe programma wordt ontvangen door het publiek. We hebben 130 voorstellingen en we hopen dan dat er voor iedereen wat op de programmering staat, maar daar heb ik vertrouwen in." Onder meer de terugkeer van Anne-Mieke Ruyten doet Franssen goed. "Zij is natuurlijk hier begonnen en keert komend seizoen voor de tweede keer terug. Daar zijn we erg blij mee." De schouwburg heeft inmiddels ruim 400 vrienden. Zij krijgen voorrang op de kaartverkoop en die is inmiddels gestart.

De vrije verkoop begint komende maandag. "We hebben ook iets nieuws. Je kunt gouden vriend worden. Dan krijg je wat extra's. Onder meer een rondleiding backstage."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding