Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Samen pakken we het aan

Op woensdag 15 mei is in de hele gemeente Venray de krant Samen pakken we het aan weer bezorgd. In de krant staan informatie en verhalen over Wmo, jeugdzorg en participatie in de gemeente Venray.

In Venray moet iedereen kunnen meedoen. In deze editie van Samen pakken we het aan maakt u kennis met een aantal initiatieven die daar hun steentje aan bijdragen. Zoals het leerprogramma van boerderij Vorster Hand, dat leerlingen die zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs tóch aan een diploma weet te helpen. In het Schuttersveld bruist het ook weer van de activiteiten. Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, vinden er hun weg naar zelfstandigheid.

Venray dementievriendelijk

Langer zelfstandig kunnen wonen, dat is waar Venray dementievriendelijk naar streeft. "Als college vinden we dat heel belangrijk. Daar investeren we dan ook graag in", zegt wethouder Anne Thielen in het voorwoord van de krant. "Het zijn bevlogen vrijwilligers die de kar trekken. En – gelukkig – hebben we er daar nog veel meer van in Venray. In vervoer op maat voor eigen inwoners bijvoorbeeld, met de wensauto en wensbussen voor de dorpen. Kortom, in deze krant vindt u weer veel informatie en inspirerende voorbeelden."

Krant niet bezorgd?

Samen pakken we het aan in Venray wordt huis aan huis bezorgd op woensdag 15 mei. Echter niet in brievenbussen met een Nee/Nee-sticker. Geen krant ontvangen? Dan kunt u er een afhalen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Of digitaal lezen op www.themanieuws.nl.

Vragen over uw financiën?

Heeft u vragen over uw financiën, inkomen of bijvoorbeeld gemeentelijke of landelijke regelingen? Elke maandag tussen 16.00 en 19.00 uur bent u van harte welkom tijdens ons spreekuur in het gemeentehuis in Venray. Een afspraak maken is niet nodig.

Niet in de gelegenheid?

Dan kunt u ook altijd bellen met het Schakelplein van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur via tel. (0478) 52 33 33 (kies 1).

Agressieve buizerd in Merselo

We hebben weer meldingen ontvangen van een agressieve buizerd aan de Beekweg ter hoogte van Deskesven.

Waarom doet de buizerd dit?

Het is weer broedseizoen en dus zijn er nesten. Als de buizerd zich bedreigd voelt, beschermt ze haar jongen met haar gedrag. De meeste aanvallen zijn schijnaanvallen, maar kunnen evengoed bedreigend aanvullen. Vooral hardlopers en fietsers moeten het ontgelden. De buizerd is beschermd volgens de Natuurwet.

Tips

Wat kunt u doen om een aanval te voorkomen? Enkele tips:

Vermijd de directe omgeving van het nest (100 meter) gedurende het broedseizoen (mei/juni);

Draag géén felgekleurde kleiding, daar komt een buizerd vooral op af;

Draag evt. een petje om je te beschermen tegen de scherpe klauwen;

Kijk goed om je heen, buizerds vallen vaak van achteren aan en probeer bij een (schijn-) aanval de buizerd aan te kijken;

Zorg voor gezelschap: de kans op een aanval neemt af als men in een groepje loopt;

Schrik de vogel af met geschreeuw of zwaaien met de armen.

We hopen dat iedereen kan blijven genieten van de bossen en de buizerds hun rust kunnen geven.

Vacature

Team Financiën, Planning & Control zoekt een nieuwe collega. De volledige vacaturetekst van Medewerker Planning & Control staat op www.banenpleinlimburg.nl. Reageren kan tot en met 22 mei aanstaande.