Winston Post met Annelies van de Griend, winnares van de bakwedstrijd.
Winston Post met Annelies van de Griend, winnares van de bakwedstrijd. Foto: Bas Delhij

Rabarberfeest Heide (video)

Heide | Afgelopen weekeinde werd in Heide voor de tweede keer het Rabarberfeest georganiseerd. In tegenstelling tot vorig jaar werden de festiviteiten nu uitgesmeerd over een heel weekend.

Ook dit jaar was er weer een bakwedstrijd met in totaal vijftien deelnemers. De taarten werden gemaakt met rabarberelementen en werd gewonnen door Annelies van de Griend. "Ik heb een rabarbertaart gemaakt met een bodem van jodenkoeken en een crème van rabarber en citroen. En om het geheel af te maken heb ik een laag witte chocolade toegevoegd. Vorig jaar deed mijn schoondochter mee aan de taartwedstrijd, dus ik heb haar titel met succes verdedigd." In vergelijking met vorig jaar wijzigde de organisatie wel het een en ander aan de opzet. "Vorig jaar stond de rabarber centraal en onder meer onze oogstmachines waren te bewonderen", zegt medeorganisator Martin Peeters. "Daar zat de consument niet op te wachten. We hebben voor kramen gekozen met een diverse invulling. Onder meer de uilenwerkgroep was aanwezig. We willen Heide op de kaart zetten en dat is volgens mij gelukt."

Zondag werden tevens opnames gemaakt voor Nederland proeft. Presentator Winston Post en chef-kok Ed Hoogendijk waren aanwezig om tv-opnames te maken voor het RTL4-programma Nederland Proeft. De aflevering die in het teken staat van rabarber, wordt op zondag 2 juni uitgezonden.

Afbeelding
Afbeelding