Paasquiz en kruisprocessie

Blitterswijck | Sinds kort is op de website van de parochie in Blitterswijck (www.parochie-blitterswijck.nl) een paasquiz geplaatst, die bestaat uit twintig vragen, waarvan twee met een geluidsfragment.

In Blitterswijck wordt op dinsdag 28 mei een kruisprocessie gehouden die muzikaal wordt opgeluisterd door doedelzakspeler Gilian Hettinga uit Heemskerk. De processie start om 18.15 uur in de kerk en trekt langs fruitboomgaarden en de kasteelruïne naar de St. Annakapel waar om 19.00 uur de heilige mis wordt opgedragen door kapelaan Marthoma, die onlangs in India tot priester werd gewijd.

Pastoor Huub van Horne zal concelebreren. Aan het begin van de processie wordt door hem een Byzantijns kruisje gezegd. Het processiekruis met Latijns kruis wordt gedragen door een acoliet. Tijdens de processie wordt tevens Gods zegen gevraagd voor de oogst en zijn bescherming tegen rampen en onheil. De vier ijsheiligen en de veertien noodhelpers worden in het bijzonder aangeroepen.

Het houten beeld van Blasius, een van de veertien noodhelpers, wordt geplaatst op de communiebank van de kapel. Iedereen is welkom om aan de processie en aansluitend heilige mis deel te nemen.